6 razloga zašto se muškarac ne žuri oženiti ženom koju voli

Djevojke sanjaju o vjenčanju, a potencijalni mladoženja se boje “brak” kao vatre i spremni su pobjeći na kraj svijeta od napada na njihovu slobodu.

U isto vrijeme, većina muškaraca spremna je živjeti u građanskom braku, ali ne žuri formalizirati vezu. Koji su razlozi zašto se mladi ne žele vjenčati?

Loša roditeljska iskustva

Jedan od glavnih razloga za nevoljkost sklapanja braka može biti neuspješan primjer muškarčevih roditelja.

Možda je od djetinjstva osoba vidjela neprijateljske odnose između oca i majke, stalne svađe ili čak borbe.

Stoga ima negativnu predodžbu o braku i boji se da ne ponovi neuspješno iskustvo svojih roditelja.

par
Fotografija: Pixabay

Nevoljkost gubitka slobode

Muškarci često odgađaju brak jer im se sviđa samački život. Iz priča oženjenih prijatelja momak zaključuje da brak znači gubitak slobode.

A želi raspolagati slobodnim vremenom po vlastitom nahođenju, otići na izlet, u ribolov ili jednostavno sjediti s prijateljima kad god poželi, a da nikoga ne pita.

Nedostatak materijalnih sredstava

Neki racionalni muškarci žele steći materijalno bogatstvo prije vjenčanja.

Bitno im je da imaju dobro plaćen posao, svoj dom i vjeru u budućnost. Razlog je opravdan, jer je za mladu obitelj vrlo važna jaka financijska osnova.

Nespremnost na vjernost

Neke muškarce plaši mogućnost da budu vjerni svojoj ženi i ne usuđuju se razmišljati o drugim ženama.

Jači spol nije zadovoljan takvim stanjem stvari, jer ga je priroda obdarila poligamijom. Ovaj razlog je posebno važan za muškarce mlađe od 30 godina koji žele vježbati prije vjenčanja.

Skromnost

Razlog za strah od obiteljskih veza može biti nisko samopoštovanje tipa.

Takva osoba sebe smatra neprivlačnom, nedovoljno pametnom, nedovoljno bogatom da bi se udala. Čak i pomisao na moguće odbijanje djevojke pogađa taštinu takvog čovjeka.

Ne želi se oženiti određenom djevojkom

Postoje priče da muškarac hoda sa partnericom deset godina, ali se nikad ne oženi. Ali on za šest mjeseci odvede drugu djevojku do oltara. Razlog je taj što muškarac na brak gleda kao na žrtvu, na koju nije svaka žena spremna.

Mogu postojati i drugi razlozi zašto se mladić ne želi oženiti. U svakom slučaju, djevojka treba sama odlučiti hoće li čekati tu osobu ili će sklopiti savez s nekim tko je zreo za brak.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki