Mnogi čimbenici utječu na to kako će ukiseljeni krastavci ispasti, a prava sorta nije najmanji od njih.
Koje su sorte krastavaca bolje od drugih za kiseljenje?
“Julian F1”
Sorta pripada srednje ranoj sorti i vlasniku daje plodove pravilnog cilindričnog oblika i svijetlo zelene boje s venama.
“Julian F1” može se pohvaliti visokim prinosom i otpornošću na bolesti.
“Borus F1”
Još jedna srednje rana sorta, koja je dizajnirana za uzgoj na otvorenom terenu.
Kao i Julian F1, ova sorta je vrlo produktivna i otporna na uobičajene bolesti krastavaca.
“Maša F1”
Rani hibrid koji se može uzgajati iu stakleniku iu otvorenom tlu.
Njegovi kovrčavi, papilarni plodovi mogu se koristiti i za kiseljenje i za pripremu salata.
Naravno, ovo nisu sve sorte koje najbolje rezultate pokažu u kiseljenju. U tu svrhu možete koristiti i krastavce Anulka, Hermes Skiernievitsky, Odis ili Polan, kao i druge.