Kako pametni roditelji hvale svoju djecu: stručnjaci su otkrili glavne tajne

Neki su roditelji “škrti” na lijepim riječima upućenim svojoj djeci, kao da se boje da nakon toga dijete više neće postizati uspjeha.

Drugi jednostavno netočno hvale.

Pohvala bi zapravo trebala biti što ispravnija i primjerenija, inače će učiniti mnogo više štete nego koristi.

Kako pametni roditelji hvale svoju djecu

Samo za nešto vrijedno

Ne obezvrjeđujte svoje pohvale: počnete li izrazito burno reagirati na svaki djetetov korak, brzo će shvatiti da su vaše riječi bezvrijedne.

dijete
Fotografija: Pixabay

Trebate pohvaliti samo ono što zaista zaslužuje pažnju.

Obrazloženje ili argumentacija

Neće biti dovoljno samo nazvati svoje dijete bravo i nastaviti svojim poslom: djeca neće cijeniti takav pristup. Pohvala ne bi trebala biti samo iskrena, već i obrazložena.

Zabilježite što točno vidite kao djetetovu zaslugu, koje su mu kvalitete pomogle da postigne rezultate i pokažite svoj osobni stav prema tome, preporučuju stručnjaci.

Ne smije se miješati s učenjima

Neki posebno marljivi roditelji, čak iu trenutku kada je dijete obavilo izvrstan posao, neće zaboraviti podsjetiti ga na pogreške iz prošlosti.

Ne možeš to učiniti.

Inače će dijete imati pomiješane osjećaje od takve pohvale, daleko od ugodnih.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki