Sreća samohrane žene: 3 načina da postanete sretni nakon razvoda

Da, ovo je pitanje koje zanima mnoge žene. Možete se žaliti na život, na sebe, na bivšeg muža i okolinu i pasti u dugotrajnu depresiju.

Možete se zatvoriti i zaštititi od ljudi, čak i od voljenih. Prestanite vjerovati u sreću i ljubav.

Uronite u posao, karijeru, zaboravite na svoj osobni život i nastavite dalje bez ikakvih osjećaja. Sve je to, naravno, moguće. Ali dobro razmislimo – treba li vam?

Depresija koja prati žene nakon razvoda samo je obrambena reakcija naše psihe, koja odmah počinje diktirati raspoloženje “slijepe ulice” beznađa.

“Zašto trebam nešto raditi, mijenjati, kad ionako ništa neće uspjeti, zašto ići na odmor i iznajmiti sobu u luksuznom hotelu ako znam da se neću moći dobro odmoriti jer ću misliti? o mom “lošem” životu?

sreća
Fotografija: Pixabay

Jeste li već čuli ove riječi? I ako se pomirite s ovim riječima i ne borite se, onda se zapravo ništa neće promijeniti.

Svakako morate naći dovoljno snage u sebi da se natjerate da zaboravite prošlost i počnete vjerovati da sve najbolje i pozitivno tek dolazi.

I, vjerujte mi, to nije tako teško učiniti. Ako sjedite mirno, nećete se moći pomaknuti ni koraka.

Oslobodite se krivnje i ogorčenosti

Prvo i najvažnije je osloboditi se osjećaja mržnje i ogorčenosti. Ogorčenost prema bivšem mužu, rođacima, prijateljima, poznanicima koji su vas jednom uvrijedili.

Da biste to učinili lakšim, otiđite na odmor, posjetite odmaralište čije će vam okruženje pomoći da kontrolirate svoje misli i zaboravite sve pritužbe.

Ogorčenost koja živi duboko u vama ne dopušta vam da se opustite i duboko udahnete. Stoga se morate što prije oprostiti od ovog osjećaja.

Shvatite da razvod nije kraj života

Također svakako morate shvatiti i ono što se zove “utuviti si u glavu” da razvod nije kraj svijeta i života.

Ovo je jednostavno kraj jedne faze života i početak druge, nove, zanimljive i neočekivane.

Započnite novu fazu života

Odlučite što sada najviše želite. Sada je vrijeme da živite za sebe, darivate se, sastajete se s kolegama i starim prijateljima, ispunite svoj život novim radosnim dojmovima i emocijama, naučite uživati ​​u svakoj minuti života i primijetiti sve lijepo oko sebe.

Sjetite se kako nedavno niste imali dovoljno vremena za sebe. Niste mogli otići na putovanje o kojem ste sanjali još od školskih godina, ili organizirati bučnu zabavu sa svojim djevojkama ili prijateljima.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki