Pečene pureće penne | zarpanews.gr

Zapečena tjestenina jedno je od naših omiljenih jela za svakodnevni stol. Ovdje se penne spajaju s pečenom puretinom.

Materijali

75g maslac

50g brašno

800 ml pilećeg temeljca

1 prstohvat muškatnog oraščića

1 list lovora

korica od 2 limuna

300 ml vrhnja

50g file od badema

700 g Pečena pureća prsa, narezana na kockice

150 g penne kuhati, ohladiti, nauljiti s 1 žličicom. juha od maslinovog ulja

150 g Argos graviera

100 g Parmezan

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

U loncu zagrijte maslac i dodajte brašno. Pirjajte 2-3 minute i dodajte temeljac. Pustite da umak zavrije i dodajte muškatni oraščić i lovorov list. Prokuhajte još 5-6 minuta.

Maknite posudu s vatre i dodajte vrhnje i limunovu koricu. Bacite lovorov list.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte umak s puretinom i penne te začinite solju i paprom.

Stavite smjesu u tepsiju i pospite filetima badema, Gruyereom i parmezanom. Pecite hranu u pećnici 25-30 minuta da se sirevi otope i poslužite.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki