7 znakova nezdrave veze u ljubavnom paru

Nezdrave veze ponekad može biti prilično teško prepoznati jer se šteta od njih ne može odmah primijetiti.

No ipak, postupno truju zajednički život para. Kako razlikovati zdrave normalne veze od toksičnih? To se može učiniti na temelju sljedećih kriterija.

1. “Natjecanje”

Loše je ako se druga polovica stalno natječe s vama, natječe.

Iz raznih razloga, suputnik se počinje redovito uspoređivati ​​sa svojim partnerom i želi dokazati da je bolji i savršeniji.

2. Nedostatak energije

Čini se kao da vam je energija na izmaku, i to iz vedra neba. Veza između par ljubavnika uvelike utječe na nečiju dobrobit.

par
Fotografija: Pixabay

Stoga, ako iznenada počnete gubiti na težini ili se, obrnuto, udebljati ili se osjećate stalno umorno, tada se najvjerojatnije vaš partner hrani vašom energijom.

3. Uvijek vas optužuju za sve negativne stvari.

U toksičnoj vezi partner razloge negativnosti ne vidi u vlastitim postupcima, već za to uvijek okrivljuje drugu polovicu.

Obično postoji optužba za sve grijehe i nedjela, i to bezuvjetno.

4. Stalno vas tjeraju da se promijenite.

Ne treba zaboraviti da se pravi jaki odnosi temelje na percepciji vaše druge polovice onakvom kakva jest. Bez ponavljanja ili guranja da se promijeni.

U toksičnim vezama partnere uvijek uspoređuju s drugima, a pritom otvoreno govore ili daju naslutiti kako bi bilo lijepo promijeniti nešto na sebi.

5. Često ste kritizirani

I to ne uvijek temeljito. Sve što kažete uvijek se smatra lošim i pogrešnim.

6. Stalna budna kontrola

Bilo koja akcija, bilo koje djelo. Potpuno je nezdrava situacija kada vas partner počne kontrolirati i pokušava vam se na neki način zamjeriti.

7. Ljubomora

Bez razloga, bez razloga. Ponekad je ljubomora ugodan osjećaj. Ali ne kada su ljubomorni bez razloga na sve i svakoga.

Što učiniti ako se ovi znakovi uoče u vašoj vezi? U najmanju ruku, razmislite o tome da se nešto loše događa.

Prepoznavanje problema već je pola njegovog rješavanja. Ako želite da se vaša druga polovica ponaša drugačije, raspravite s njim situaciju i izrazite svoje misli.

I nemojte se ustručavati razgovarati o problemima unutar vaše veze. U suprotnom, možete izgubiti jedno drugo iz vedra neba.

Ali ako je odnos nadživio svoju korisnost, nema smisla držati ga se i spašavati. Samo pusti sve. I vidjeti što će se sljedeće dogoditi. Ako se ništa ne promijeni, takav odnos se ne isplati nastaviti.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki