Iskusni vrtlari odavno znaju da, kako biste iznenadili sve velikim, slatkim i ravnomjernim mrkvama, morate slijediti pravila poljoprivredne tehnologije i dodati nekoliko savjeta za gnojidbu.
Ako želite da mrkva bude kao što kažu, a ne želite vidjeti male crve u blizini svojih korijena, poslušajte njihov savjet i primijenite ova gnojiva.
Prvo što treba učiniti je koristiti drveni pepeo za mrkvu.
Da biste to učinili, dodajte 7-8 žlica prosijanog pepela (s hrpom) u kantu vode.
Druga stvar koju korjenasto povrće treba je borna kiselina.
Ako u srpnju mrkvu opskrbite borom, to znači da će postati slatka i sočna, pa bez oklijevanja dodajte 1 žličicu borne kiseline (ne slajd) u otopinu pepela.
Prvo se preporuča otopiti lijek u maloj količini tople vode.
Sve što trebate učiniti je dodati 4 šalice humusa iz kompostne hrpe u kantu, promiješati i zaliti redove mrkve.
U prosjeku se koristi 1 kanta za 2 dužna metra.