Na internetu možete pronaći puno savjeta o tome kako poboljšati plodove bilo kojeg usjeva, uključujući i krastavce.
Na primjer, neki recepti koriste aspirin kao glavni sastojak.
Vjeruje se da ovaj sastojak može ojačati imunitet biljaka i pružiti im zaštitu od gljivičnih bolesti. Acetilsalicilna kiselina, derivat salicilne kiseline, pomaže u postizanju sličnog učinka.
Kvaka je u tome što acetilsalicilna kiselina nema ista svojstva kao salicilna kiselina.
Stoga je dodavanje aspirina u gredice s krastavcima gubitak vremena i novca.
Umjesto toga, iskusni ljetni stanovnici savjetuju odlazak u ljekarnu samo za kupnju salicilne kiseline.
Prema njima, nakon zalijevanja krastavaca otopinom na bazi ovog lijeka, zelje postaje ukusnije.
A oni koji žele biti 100 posto sigurni u rezultat trebali bi napustiti tradicionalne metode i koristiti imunostimulanse za povećanje otpornosti na bolesti, na primjer, “Imunocitofit”, “Narcis”, humati, pripravci iz serije EM, homeopatski pripravci i mikrognojiva.