Vjerojatnije je da će se očevi udebljati




Fotografija: Thinkstock/Gulliver

Žene koje su nedavno rodile znaju koliko je teško vratiti se u formu, no pokazalo se da i muškarci nakon rođenja prvog djeteta moraju paziti na svoj struk.

Znanstvenici sa Sveučilišta Northwestern u Chicagu otkrili su da dok žene gube na težini nakon poroda, muškarci se debljaju. Stručnjaci su pratili 10.000 muškaraca tijekom dva desetljeća. To su otkrili oni od njih koji su postali očevi imali su veću vjerojatnost da će se udebljati u godinama nakon rođenja prvog djeteta. Muškarci koji nemaju djecu do 30. godine imaju manju vjerojatnost da će imati prekomjernu težinu.

Što ih se više nakuplja, to je veći rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i raka. Međutim, znanstvenici su prvi put dokazali vezu između očinstva i težine. Promjena prehrane nije za podcijeniti. općenito nakon rođenja djece obitelji počinju više jesti, kao i konzumirati više poslastica i slatkiša zbog mališana.

Izvor bgnes

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki