Novogodišnji svijećnjaci iz staklenke – novogodišnje raspoloženje u kući!

Svijećnjak iz staklenke - majstorska klasa

Brige, posao, javni prijevoz, krize – sve to svladava modernog čovjeka. Depresija uzvraća udarac. Pa kakav je rezultat? Kao rezultat toga, ljudi su prestali uživati ​​u malim stvarima, iako je vrsta “radovanja” jednostavno primijetiti ih. Tu je “Handmade” terapija koja će vam pomoći da se opustite, stvorite udobnost u svom domu ili na poslu i, što je najvažnije, unesete osjećaj slavlja u svoj svijet. Doček Nove godine u kući zahvaljujući vlastitom trudu.

U ovom članku:

Što i kako – majstorska klasa korak po korak

Ručno rađeni dekor učinit će vas malo sretnijim, jer svojim rukama doslovno približavate novogodišnje praznike. Novogodišnji svijećnjak napravljen od tegle stvorit će udobnost u vašem domu zahvaljujući svom blagom osvjetljenju. Najvažnije je da ne bacate staklenku džema ili meda – nije važno što je prije bilo u njoj, glavno je da će sada biti svjetla.

Za slani svijećnjak trebat će vam:

  • lak, akrilni medij (smanjit će intenzitet boje kada se pomiješa s lakom);
  • ljepilo (ako nemate pištolj za topljenje, tada će poslužiti ljepilo za snažno učvršćivanje);
  • bilo koja spužva ili spužva, kao i tvrda četka;
  • sol (možete uzeti rižu ili griz);
  • traka i žica;
  • vrpca, špaga;
  • ukrasni elementi – grane jele, češeri, bobice itd.

Za svijećnjak će vam trebati

Počinjemo s nanošenjem medija na naš budući novogodišnji svijećnjak i pustimo da se osuši (oko sat vremena) – pogledajte fotografiju.

Nanesite medij na površinu

Zatim spužvicom nanesite lak i ostavite da se osuši. Broj primjena ovisi isključivo o željenom rezultatu.

Spužvicom nanesite lak

Zatim oblijepimo trakom mjesto gdje želimo manje snijega ili gdje ga uopće ne želimo. I ponovno lakirajte preostali prostor. Pa čak i ako vrijeme za Novu godinu nije baš dobro, zimski ugođaj bit će prisutan.

Zalijepite dio staklenke trakom

Ponovno nanesite lak

Prije nego što se lak ima vremena osušiti, brzo posipajte sol i umočite mokri sloj. Mali kristali će učiniti svjetlost mekšom.

Umočiti u sol

Kada su svi slojevi suhi, možete početi ukrašavati svijećnjak. Uzmite žicu i nekoliko puta je omotajte oko grla tegle. Zatim napravite ručku i pričvrstite je na vrat kao na slici ispod. Omotajte ga špagom i na njega pričvrstite grane smreke. Usput, ako napravite ovaj lažnjak zajedno sa svojim djetetom, tada ćete imati još jednu uzbudljivu aktivnost – potragu za “živim” šumskim materijalom za buduće novogodišnje ukrase.

Majstorska klasa izrade svijećnjaka iz staklenke

Napravite olovku

Novogodišnji svijećnjak iz staklenke gotovo je spreman – još samo malo. Koristite vruće ljepilo ili instant ljepilo da pričvrstite mašnu na špagu, na taj način možete dodati više blagdanskog ugođaja.

Pripremite pištolj za ljepilo i luk

Zalijepite mašnicu

Novogodišnji svijećnjaci iz staklenke, ukrašeni solju

Kako stvoriti magiju vlastitim rukama?

Uz pomoć takvog ukrasnog elementa možete ukrasiti ne samo police i ormare, već i zidove. Trebat će vam:

  • kositar;
  • omatanje;
  • špaga;
  • svjećica.

Svijećnjak izrađen od male limenke

Možete upotrijebiti svoju maštu i bušilicom napraviti rupe u zidovima, tada će svjetlost lijepo prolaziti. Također, umjesto papira za pakiranje, koristite limenke boje ili umjetnog snijega. Samo trebate to učiniti u novinama. Ova fotografija prikazuje rezultat rada:

Dekor s bombonima

Ali ovdje postoji opcija za one koji sve rade u posljednjem trenutku – trebat će vam limenka, bilo koji konop, ljepilo, boja i četka. Teglu najprije operite, a zatim dobro osušite. Umočite uže u ljepilo i omotajte ga oko vašeg budućeg svijećnjaka iz staklenke – pričekajte dok se ne osuši. Obojite, a zatim uklonite uže. Voi la! Svijećnjak kod kuće, kako kažu, bez registracije ili preuzimanja.

Jednostavan dekor pomoću boje i užeta

Za one koji žele od starog napraviti nešto novo, ako kod kuće imate hidrogelne kuglice, možete ih iskoristiti za stvaranje udobnosti. Sve što trebate je jednostavno njima ukrasiti staklenku. i mekana rasvjeta.

Dekoracija hidrogel kuglicama

Svijećnjak ukrašen hidrogel kuglicama

Ako ste umorni od starog tiska ili pronađete nepotrebne ploče, nemojte ih bacati. Konac, staklenka i papir bit će izvrstan novogodišnji svijećnjak. Papir možete i sami ostariti – ulijte vodu u posudu, skuhajte u njoj par vrećica crnog čaja, spustite papir, pa ga osušite. Koliko se papir treba držati u čaju ovisi o njegovoj gustoći.

Dekor sa starim papirom ili novinama

Ako nemate vremena ništa učiniti, ali se novogodišnji dekor ne slaže sam od sebe – kupite raznobojne bombone i samo ih ulijte u staklenku, zavežite vrat vrpcom iste boje, stavite svijeća i Nova godina je već pred vratima.

Novogodišnji svijećnjak kao ideja za zajedničku kreativnost s djetetom

Stvaranje novogodišnje atmosfere zajedno s bebom donijet će maksimalnu korist i pozitivne emocije i roditeljima i djetetu. Možete pronaći hrpu opcija za stvaranje svijećnjaka iz staklenke, evo nekih od njih:

  • – namažite teglu ljepilom i napunite je ili posebnim snijegom, ili žitaricama, ili solju, pustite da se osuši, zatim zalijepite par gumba, nos od kartona (može se napraviti od pola kruga);

Snjegović svijećnjak za Novu godinu

  • za ljubitelje slatkog – smislite bilo kakvu aplikaciju (ovdje imamo jelena), zalijepite rogove na poklopac, ulijte slatkiše i stavite svijeću unutra;

Jednostavan DIY svijećnjak

  • staklenka sa zvonom – izreži zvono od selotejpa, zalijepi ga na staklenku, zatim ga obojaj, skini zvono i ocrtaj ga zlatnom ili žutom bojom, zaveži špagu oko grla i na njega pričvrsti kartončić sa željama, unutra možete staviti sitne slatkiše.

Dekor s crvenom bojom, grahom i naljepnicom

Svečani dekor ovisi samo o željama i mašti. Nevjerojatno je umirujuća aktivnost raditi nešto rukama. Također možete materijalizirati svoje želje, samo pričvrstite razglednicu s njom na svoju “lampu”. predviđeno za sve. Samo to trebaš željeti.

Novogodišnji svijećnjak napravljen od tegle i konopa

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki