Zašto se kaša od griza smatra štetnom: kategorije ljudi koje je ne bi trebale jesti – odbijte je prije nego bude prekasno

Kaša se dugo smatra najkorisnijim proizvodom. Međutim, moderni gastroenterolozi i pedijatri isključuju griz s ovog popisa. Zašto se ovo događa?

Griz kaša sadrži škrob i gluten.

Ove komponente su strogo kontraindicirane za osobe s intolerancijom na gluten.

Griz također sadrži fitin. Ovaj element može poremetiti metabolizam kalcija u ljudskom tijelu.

Žlica
Fotografija: © Belnovosti

Krupica sadrži veliku količinu ugljikohidrata. Iz tog razloga proizvod se ne preporučuje osobama koje mršave i maloj djeci.

Uz čestu konzumaciju ove kaše postoji rizik od pretilosti.

Osim toga, ako često jedete griz kašu, tijelu može nedostajati vitamina i mikroelemenata koje bi moglo dobiti zdravijim doručkom.

Sukladno tome, česta konzumacija ove kaše može dovesti do nedostatka vitamina.

Ranije smo vam rekli kako se pravilno hraniti nakon 50 godina.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki