Jednostavna pita od jabuka sa ribanim tijestom

Jednostavna pita od jabuka s finim mrvičastim tijestom koja odlično ide uz tople napitke. Čim se ohladi, pospite ga s malo cimeta i idealno popratite karamel umakom.

Materijali

4 šalice višenamjenskog brašna

1 žličica žlica praška za pecivo

1/2 žličice slatka sol

250 g maslac na sobnoj temperaturi

1 šalica šećera

2 jaja

Za nadjev

4 velike ili 5 srednjih jabuka

1/2 – 1 šalica šećera (koliko želite slatkog)

1 žličica slatki cimet

sok i korica 1 limuna

1 šalica kave s konjakom

Postupak

Korak 1

U zdjeli pomiješajte brašno s praškom za pecivo i soli. U posebnoj zdjeli kuhačom izradite maslac sa šećerom.

Korak 2

Napravite udubinu u sredini smjese brašna i dodajte jaja i smjesu maslaca. Miješajte prstima brzim pokretima i dok se sastojci ne povežu i smjesa ne postane homogena. Nemojte ga dizati, ostavite tijesto u zamrzivač dok ne napravite nadjev.

3. korak

Jabuke ogulite i naribajte na krupniju stranu ribeža. Pomiješajte ih sa sokom i koricom limuna, rakijom i šećerom koliko želite.

Korak 4

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Izvadite tijesto iz zamrzivača i podijelite ga na dva dijela, jedan veći i jedan manji. Tepsiju premažite maslacem i uzmite malo većeg komada i polako rasporedite po dnu i malo po stranicama tepsije. Ulijte nadjev i rasporedite ga da ide posvuda.

Korak 5

Nadjev prekrijte ostatkom nadjeva, trljajući ga prstima tako da do pola bude prekriven komadićima tijesta. Pecite ga u zagrijanoj pećnici 40-45 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.

Korak 6

Po želji pospite s malo šećera ili šećera u prahu i malo cimeta te poslužite. Po želji popratite sladoledom od vanilije i umakom od cimeta.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki