Preteča financijskog prosperiteta: 6 zanimljivih znakova i praznovjerja o mačkama koje trebate znati

Stoljećima su se mačke smatrale tajanstvenim stvorenjima, a njihovu prisutnost u kući pratili su mnogi znakovi i praznovjerja.

Najzanimljivije je to što o mačkama možete pronaći na desetke popularnih praznovjerja u koja su vjerovali naši preci, pa one najpopularnije vrijedi proučiti malo detaljnije.

Boja kaputa

Postoje vjerovanja povezana s bojom mačjeg krzna. Na primjer, bijela mačka smatra se simbolom sreće, siva mačka štiti od negativnosti, a crvena mačka je preteča financijskog prosperiteta. Stoga, ovisno o boji, mačka može donijeti različite koristi.

Predenje

Mačje predenje često se doživljava kao način na koji stvara zaštitno polje oko kuće.

Mačka
Fotografija: © Belnovosti

Prema praznovjerju, predenje mačaka može otjerati negativnost i nevolje u životu. U ovom slučaju posebnu pozornost treba posvetiti racionalnosti. Mačka nikada neće predeti ako osjeća nelagodu ili opasnost.

Položaj repa

Kada mačka podigne rep, to se tumači kao znak sreće i blagostanja. Vjeruje se da ova poza privlači pozitivnu energiju i donosi radost u dom.

Naravno, ovdje su naši preci još uvijek obraćali pozornost na racionalnu komponentu. Mačka nikada neće podići rep ako se osjeća ugroženo.

Loše navike

Ponekad se ponašanje mačke promijeni na gore bez vidljivog razloga. Na primjer, može se zaprljati, otići na WC pored pladnja i još mnogo toga. Ako takvo ponašanje nije primijećeno kod nje prije, onda to može biti svojevrsni znak opasnosti ili negativnosti u kući.

Donio nešto plijena

Ako mačka donese plijen, poput miša, to se smatra dodatnim znakom sreće. Postoji mišljenje da ako životinja donosi plijen svojim vlasnicima, onda to može simbolizirati dobrobit. Postoji i mišljenje da svojim plijenom mačka pokazuje svoje sudjelovanje u dobrobiti i udobnosti obitelji. Činjenica je da životinja jednostavno pokušava podijeliti najbolje sa svojim vlasnicima.

Noćne šetnje

Ako vaša mačka više voli noćne šetnje, to može značiti različite stvari. Životinje se u pravilu aktiviraju noću ako osjete opasnost ili ima nekoga u kući.

Također postoji mišljenje da se mačke noću mogu jednostavno igrati s kolačićem koji se ne pojavljuje danju.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki