Veza je iscrpljena: 5 znakova da je vrijeme da par raskine

Odnosi između supružnika nikada nisu potpuno glatki; svi parovi prolaze kroz razdoblja uspona, padova i kriza.

Ali zajednica se zbog toga ne raspada, naprotiv, ponekad postaje jača.

Situacija u kojoj se veza iscrpila može se primijetiti po određenim znakovima.

Najmanje pet znakova može ukazivati ​​na to da partnere više ništa ne drži zajedno. U ovom slučaju, najbolje rješenje je razdvajanje.

Tišina

Ako su supružnici izgubili želju za razgovorom, ako većinu vremena koje provode zajedno šute, to je znak slabljenja veze.

par
Fotografija: Pixabay

Partnere obostrano prestaje zanimati kako je prošao radni dan, ne žele jedno drugome ni dobar dan ni laku noć. Nakon sukoba ne nastoje razumjeti situaciju, a još manje se pomiriti. Sve su to znakovi nestajanja osjećaja i skorog rastanka.

bodlje

Drugi znak da se veza bliži kraju je promjena u kvaliteti komunikacije između muža i žene. Komunikacija između supružnika gubi prijašnju toplinu i pretvara se u međusobnu razmjenu vrijeđanja, ruganja i sarkastičnih primjedbi.

Supružnici gube međusobno poštovanje i postaju beskompromisni i nemilosrdni jedno prema drugom.

Nezadovoljstvo

Kada jedan od partnera nije zadovoljan nečim u vezi, on nehotice traži kompenzaciju sa strane. Ne radi se samo o varanju. Ovo može biti bezazleno flertovanje partnera sa strancima, ali ono postaje trajno.

To mogu biti fantazije o drugim partnerima. Emocionalno ili fiziološko nezadovoljstvo čini da se supružnici osjećaju nesretno. Svako nezadovoljstvo unutar zajednice muškarca i žene znak je zastarjele veze.

Dodir

Dodir s partnerom je neophodan kao zrak, jer se kroz njih izražava cijeli niz osjećaja: ljubav, privrženost, toplina. Ako supružnici više nemaju potrebu dirati svoju drugu polovicu, treba zazvoniti alarm.

Ovo je jasan znak da među partnerima više nema romanse, nema one nevidljive niti koja ih je spajala u jedinstvenu cjelinu. Ljudi koji vole trebaju dodir, bez obzira koliko su godina u vezi.

Prioriteti

Supružnici ne moraju svo vrijeme provoditi zajedno. Muž bi trebao imati priliku i vrijeme za komunikaciju s prijateljima, ribolov ili druge hobije. Isto vrijedi i za ženu. Nitko ne zahtijeva od para da se izolira od svijeta.

Ali partner bi uvijek trebao biti glavni prioritet, osoba broj 1 u životu drugoga. Kada supružnici postanu dosadni u međusobnom društvu, kada nestane želja da budu sami zajedno, to je znak izgubljenih osjećaja.

Ne trebate imati posebne instinkte da prepoznate vezu koja se iscrpila. Važno je to moći prihvatiti i kulturno se razići. Trebate na vrijeme analizirati situaciju, ne dovoditi je u krajnost, već sporazumno prekinuti vezu, nastojeći se prisjetiti samo najboljeg iz iskustva zajedničkog života.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki