Kako možete ukrasiti ribnjak na svom imanju: spektakularne, ali jeftine biljke

Rezervoari sve više postaju ukras za osobnu parcelu, ali ako stvarno želite dodati malo poleta u vrt i dobiti mir od razmišljanja o ribnjaku, trebali biste ga pravilno igrati.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža, navela je biljke koje će se nositi s ovim zadatkom – postat će pravi ukras za vrt i učinkovito će pročistiti vodu, a njihova cijena nije nimalo visoka.

Popis je uključivao:

  • Sat sa tri lista,
  • ljutić,
  • Sitnik,
  • Šaš,
  • Močvarna paprat.

Ove biljke mogu se posaditi u blizini ribnjaka. Nema potrebe da ih pokrivate za zimu u srednjoj zoni. Sve što trebate učiniti je pravodobno ukloniti sjemenke i ograničiti rast rizoma, jer se navedene “pojedinke” dobro razmnožavaju.

Voda
Fotografija: © Belnovosti

Kao vodeni stanovnik možete odabrati nimfe, koje se odlikuju lijepim cvjetanjem, međutim, briga za njih neće biti laka – potrebno ih je ukloniti za zimu, gnojiti i pratiti dovoljnu količinu sunca i temperature vode.

Ako ne planirate trošiti puno vremena na njegu, odaberite tetraedarski lokvanj; on također dobro cvjeta i razmnožava se, štoviše, dobro prezimi.

Za obalno područje prikladan je neven koji samostalno raste uz pomoć sjemena.

Osim toga, stručnjak savjetuje da pobliže pogledate plavo-sivu kanu i cinquefoil – zahvaljujući svom spektakularnom izgledu, sigurno će pronaći svoje obožavatelje.

Ranije smo pisali da je apsolutno zabranjeno saditi tuje.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki