Poljoprivredna hrana s Balkana na Green Days festivalu

godine održava se festival “Zeleni dani”.t danas, 21. svibnja, do 24. svibnja u Sofiji ispred Spomenika sovjetskoj armiji. Bugarsko društvo za zaštitu ptica (BSP) i projekt “Za Balkan i ljude” ove će godine predstaviti poljoprivredne proizvode sa zapadne Stare planine.

Na štandu BDZP-a moći ćete kušati i kupiti pravu domaću hranu s Balkana. Među proizvodima naći će se sir, žuti sir, ovčji jogurt, med, džem i dr. Dio poljoprivrednika osobno će predstaviti svoju proizvodnju u pokretnim rashladnim vitrinama posebno predviđenim u sklopu projekta, a koje su prvi put izložene u Sofiji.

Izložba “Zeleni dani” tradicionalno okuplja ljubitelje zelenih ideja, proizvođače i prodavače organskih proizvoda, organizacije koje se bave outdoor sportovima, održivim turizmom i lokalnim razvojem, predstavnike državne i lokalne uprave te nevladinih udruga ideje za zdrav način života i održivi razvoj.

Cijeli petak 22. svibnja, Međunarodni dan bioraznolikosti, posvećen je ovoj temi.

Biodiversity, organizirat će po prvi put u Sofiji Karneval bioraznolikosti i interaktivno kazalište za djecu “Povijest za stanovnike Balkana”. Više o programu po danima pogledajte na

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki