Dječji sajam za 1. lipnja




Fotografija: Thinkstock/Gulliver

Više od 50 kulturnih i obrazovnih inicijativa za djecu uključeno je u ovogodišnje izdanje Dječjeg sajma u Sofiji, koji će se održati 1. lipnja u dječjem vrtiću ispred Narodnog kazališta Ivan Vazov.

Suorganizatori događaja su Fondacija Iziart i Gradska opština, a sve inicijative za Dječji dan imaju besplatan ulaz.

Radionice će se održavati tijekom cijelog dana od 10.00 do 18.00 sati na području Gradskog vrta te u obližnjim muzejima i galerijama.

Planirano je desetke radionica za djecu zainteresiranu za umjetnost, uključujući vitraje, arhitekturu, crtanje pijeskom, filcanje i keramiku. Posjetitelje će u svijet znanosti – matematike, fizike i kemije uvući studio Cirkus znanosti. Program uključuje i niz sportskih aktivnosti – ples, joga, tenis, nogomet, šah.

Organizatori su pripremili i atraktivan scenski program – glazbene i scenske izvedbe, ples i igre za najmlađe. Po tradiciji bit će prikazan i pravi vatrogasni voz na koji će se mališani moći popeti i osjetiti uzbuđenje u ulozi pravih vatrogasaca.

Dječji sajam prvi je kulturni gradski festival za djecu i postao je jedan od najiščekivanijih događaja za dječju publiku. Njegov glavni cilj je uvođenje djece u svijet umjetnosti i kulture organiziranjem kreativnih likovnih radionica, kako na otvorenom tako iu kulturnim ustanovama (muzejima i galerijama). Projekt je nekomercijalan i omogućuje svoj voljnoj djeci da se potpuno besplatno uključe u kulturne i obrazovne inicijative.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki