Koje pogreške uzrokuju loš rast repe: čine ih mnogi vrtlari

Neki vrtlari vjeruju da repa ne “zaslužuje” njihov poseban tretman i veliku pažnju, pa troše malo vremena na njegu i pridržavanje poljoprivrednih praksi.

Kultura slabo reagira na takav omalovažavajući stav.

Na primjer, repa počinje rasti zelenilo, a ne korijenje, primjećuje dizajnerica krajolika i agronom Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti.

Koji nedostaci mogu biti najozbiljniji?

Nedostatak pomoći po vrućem vremenu

Vrijedno je zapamtiti da usjev ne reagira dobro na pregrijavanje, pa se kvaliteta usjeva može smanjiti. Nije potrebno koristiti pokrovni materijal.

Redovito malčiranje bit će dovoljno. Ovaj trik također će korijenskom usjevu osigurati odgovarajuću količinu vlage.

repa
Fotografija: © Belnovosti

Volumetrijsko zalijevanje

Ne znaju svi koliko repa cijeni vodu. Važno je dodati vodu u dovoljno velikim količinama odjednom. Uz pravilan pristup, trebali biste potrošiti oko petnaest litara po kvadratnom metru.

Pravovremeno čišćenje

Neki ljetni stanovnici žure da rano uberu žetvu, ali to se ne isplati raditi. Ne znaju svi da je najprikladnije vrijeme za ovaj događaj drugi mjesec jeseni.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki