Bonton prvog spoja: 5 pravila za ostavljanje dobrog dojma

Prvi spoj je ugodan, ali i izazovan zadatak. Ovo je uzbudljiv korak kojem treba pristupiti vrlo odgovorno.

Prvi dojam određuje buduće odnose. Što savjetujete osobi koja će uskoro ući u redove ljubavnika?

Postoje li pravila ponašanja na prvom spoju?

br. 1 – izgled

Prvo o čemu djevojke razmišljaju prije spoja je izgled. Pokušavaju pažljivo razmisliti o svojoj odjeći, frizuri i šminki.

No, odjeća je samo dio imidža, a nije uvijek najvažniji.

datum
Fotografija: Pixabay

Dečki primjećuju sve: djevojčinu dotjeranost, geste i ponašanje. Za njih je to puno važnije od skupih haljina i originalnih frizura.

Trebali biste biti oprezni pri odabiru luksuzne odjeće. Inače bi mogli izgledati nemarno i neprikladno.

Odjeću treba birati prema prilici. Za doručak ne biste trebali nositi nakit ili večernju haljinu. A kada se ide u kazalište, ne treba birati trenirku ili tenisice.

Br. 2 – priprema automobila

Dolazak na spoj u prljavom autu je neprihvatljiv. Tip koji se želi voziti s djevojkom u autu mora to dovesti u red. Mora biti čista i iznutra i izvana.

Prvo biste trebali baciti smeće i ukloniti nepotrebne stvari. Drugo, preporuča se usisavanje stolica. Treće, morate se riješiti neugodnog mirisa u kabini. Prljav auto može pokvariti prvi dojam.

3 – iskrenost i otvorenost

Glavni cilj prvog spoja je međusobno upoznavanje, stoga morate komunicirati što otvorenije i iskrenije.

Nema potrebe pokušavati izgledati kao druga osoba: pretvaranje i laži se ne mogu sakriti. Osim toga, nemoguće je igrati ulogu cijeli život: prije ili kasnije morat ćete pokazati svoje pravo lice. Ako osoba shvati da je cijelo vrijeme bila prevarena, razdvajanje je neizbježno.

Da biste izbjegli takve probleme, morate biti pošteni od samog početka. Međutim, to ne znači da možete razgovarati o bilo kojoj temi. Na prvom spoju ne biste trebali razgovarati o intimnim detaljima ili fantazijama. O tome se može razgovarati tek kada odnos postane bliži.

Morate biti oprezni kada razgovarate o temama poput politike i vjere. Različita mišljenja o ovim pitanjima mogu postati ozbiljan problem u budućnosti, pa o njima ipak treba razgovarati. Ali na prvom spoju ne trebate pokušavati uvjeriti sugovornika ili žestoko braniti svoj stav.

#4 – pokazivanje interesa

Preporuča se unaprijed razmisliti o temama razgovora. Možete malo istražiti i saznati nešto o partnerovom životu i hobijima.

To će pomoći da se razgovor nastavi, a također će laskati vašem sugovorniku. Odgovori sugovornika mogu vas iznenaditi ili vam se diviti: međutim, te emocije moraju biti iskrene.

br. 5 – iza datuma

Dojučerašnji ljubavnici nemaju uvijek želju ići na drugi spoj. Nekima je dovoljan jedan sastanak da shvate da ta osoba nije prikladna za njega. Što učiniti ako dobijete ponudu za drugi spoj, ali ne želite ići na njega?

Odbijanje mora biti taktično. Postoji osnovno pravilo: kompliment – ​​odbijanje – kompliment. U svakom slučaju, osobi će biti neugodno saznati da nije ostavio pravi dojam, ali pristojnost će vam ipak pomoći da izgladite grube rubove.

Ako ste dobro proveli vrijeme, sutradan svakako nazovite sugovornika: zahvalite mu se za prošlu večer i dogovorite novi sastanak. Najbolja opcija bi bila nazvati telefonom, ali je prihvatljivo kontaktirati osobu putem društvenih mreža.

Pravila ponašanja na prvom spoju nisu ništa manje važna od ostalih društvenih pravila ponašanja. Pogrešan korak može uništiti život ranjive i preosjetljive osobe. Zato se ovom pitanju mora pažljivo pristupiti.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki