Onkolog: Ova hrana uzrokuje rak

Znanstvenici su odavno otkrili vezu između prehrane i raka. Loša prehrana glavni je uzrok mnogih vrsta ove bolesti, poput raka želuca, rektuma, debelog crijeva, jetre, gušterače, bubrega i prostate.

Prema onkologu Alexanderu Degtyarevu, kemijski karcinogeni sadržani u proizvodima doprinose razvoju raka.

Tvari koje nastaju tijekom prerade mesnih proizvoda, odnosno dimljenog mesa. Ovo je posebno opasna vrsta proizvoda.

U njihovoj proizvodnji koriste se kemikalije koje tijekom vremena uzrokuju promjene u ljudskom tijelu.

Poznata brza hrana utječe na pretilost zbog niske nutritivne vrijednosti i transmasti koje su odgovorne za razvoj raka.

kobasica
Fotografija: Pixabay

Istraživanja su pokazala da su ljudi koji se pravilno hrane i vode zdrav stil života najmanje podložni raku.

Crveno meso šteti organizmu, liječnici savjetuju smanjenje njegove konzumacije na 2-3 puta tjedno, čime se smanjuje rizik od raka debelog crijeva.

Namirnice koje doprinose razvoju raka su sve vrste dimljenog mesa, crveno meso, čips i sušena hrana.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki