Onkolog je nazvao sigurne znakove kada trebate trčati liječniku

U suvremenom svijetu dijagnoza “onkologija” se svakim danom sve češće postavlja mladima. To je zbog visoke razine dijagnostike u medicini i produljenja životnog vijeka.

Rizik od dobivanja raka raste proporcionalno kako osoba stari. Ne treba se bojati onkologa, ti se liječnici bave patologijom i dobroćudnih i kancerogenih tumora.

Onkolog Alexander Degtyarev kaže da se trebate obratiti onkološkom centru čim osoba primijeti stvaranje bilo kakvih sumnjivih elemenata na koži ili osjeti kvržice ili kvržice u mliječnoj žlijezdi.

Osim toga, trebali biste obratiti pozornost na umor i oštro smanjenje apetita, kao i pojavu krvi, sluzi u stolici ili genitalijama.

U onkologiji se najčešće susrećemo s asimptomatskom bolešću. Lakše je s tumorima vizualne lokalizacije: cerviks, štitnjača, mliječna žlijezda. Simptome raka na tim organima mnogo je lakše otkriti nego na ostalima.

žena
Fotografija: Pixabay

Crijeva, gušterača ili želudac daju simptome raka tek u kasnijim fazama. Ignoriranje bilo kakvih simptoma lošeg zdravlja neće dovesti do ničega dobrog!

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki