Koja 3 sigurnosna pravila treba znati svako dijete: savjet stručnjaka

Napadači koji pokazuju svoje nezdravo zanimanje za djecu postaju sve aktivniji i pametniji.

Stoga svako dijete treba naučiti osnovnim pravilima koja mu mogu jamčiti sigurnost.

Što su oni?

Manje komunikacije na društvenim mrežama s osobama koje djeca ne poznaju osobno

Izuzetno je jednostavno napraviti lažni profil na društvenim mrežama i pristupiti djetetu bilo koje dobi analizirajući njegove interese.

Iz tog razloga, važno je upoznati roditelje s pravilima ponašanja na društvenim mrežama.

dijete
Fotografija: Pixabay

Djeca su vrlo druželjubiva, pa lako sklapaju poznanstva u virtualnom prostoru, a da osobu ne poznaju osobno. Međutim, ovo je previše opasno.

Savjetujte djecu da se ne zbližavaju s ljudima na društvenim mrežama koje ne poznaju osobno. Nikako ne biste trebali pristati na sastanak niti odavati bilo kakve osobne podatke o sebi, kažu stručnjaci.

Tajna šifra

Ako ne želite da se stranac približi vašem djetetu lažući da je obiteljski prijatelj, trebali biste smisliti osobni tajni kod.

To može biti bilo koja riječ ili cijeli izraz koji bi ljudi trebali izgovoriti da su vam ih zapravo poslali njihovi roditelji.

Najbolje je koristiti neobične fraze koje se ne mogu pogoditi.

Izbjegavanje kontakta sa strancima

Stručnjaci napominju da djeca mogu biti u vrlo ranjivom položaju kada roditelji nisu u blizini. Nemoguće je uvijek biti zajedno, pa samo trebate pomoći djetetu da se ispravno ponaša u različitim situacijama.

Na primjer, radi osobne sigurnosti bolje je u potpunosti odbiti svaki kontakt sa strancima.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki