6 pogrešaka pri odabiru cipela od kojih pate vaša stopala

Prve cipele stvorene su prije više tisuća godina kako bi zaštitile naša stopala. Iako ovih dana ne moramo brinuti hoćemo li zgaziti zmiju ili nešto slično, svakako vrijedi obratiti pozornost na neke sitnice pri odabiru cipela. Ispostavilo se da većina nas čini poprilično pogrešaka na ovom području koje nas mogu lišiti udobnosti koju naša stopala zaslužuju.

1. Ujutro kupujete cipele

Vrijeme koje provodite u kupovini može se činiti nebitnim kada je riječ o odabiru savršenih cipela, ali zapravo je vrlo važno. Noge otiču tijekom dana, pa ako ujutro isprobavate cipele, vjerojatno ćete kupiti par koji vam pristaje mnogo tijesnije nego što bi vam bilo ugodno.

5 AKTUALNIH TRENDOVA KOJIMA OVOG PROLJEĆA NAPUNITE SVOJ ORMAN

2. Ne znate kakav tip stopala imate

Vrlo je zgodno znati kakvu vrstu stopala imate kako biste odabrali najudobniji par. Jednostavan trik je da umočite nogu u vodu i zatim stanete na komad papira.

Ako vidite označeni puni ispis, vjerojatno imate ravno stopalo, pa je preporučljivo kupiti ortopedske uloške. S druge strane, ako imate izražen luk, vidjet ćete rupu u središtu printa, što znači da je bolje odabrati cipele koje pružaju veću amortizaciju. Ako je središte otiska stopala na pola visine, znači da imate normalno stopalo.

3. Mislite da su ulošci samo za liječenje problematičnih stopala

Još jedna uobičajena zabluda je da su ulošci samo za osobe s problemima stopala. Uostalom, ako redovito dugo stojite tijekom dana, jastučići s gelom mogu biti veliko olakšanje, a i rjeđe ćete morati odlaziti na pedikuru.

4. Stalno nosite iste cipele

Svi imamo omiljeni par cipela, ali koliko god udobne bile, to ne znači da ih morate stalno nositi. Bilo bi dobro mijenjati cipele svaki drugi dan kako bi se znoj osušio. Također, nošenje istog para istroši ista područja, posebno unutrašnjost i potplat.

5. Znate veličinu, ali ne i centimetre stopala

Veličine se obično razlikuju od marke do marke, pa je najbolje ne gledati broj kutije, već centimetre stopala. Također imajte na umu da se veličina može promijeniti zbog trudnoće ili povećanja tjelesne težine.

6. Probate samo jednu cipelu

Naše tijelo nije simetrično. Normalno je da vam je jedno stopalo malo veće od drugog, stoga je važno isprobati cipele na obje noge kako biste bili sigurni da nećete imati problema.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki