Obavezno uključite u svoju prehranu: kategoriju ljudi kojima se preporučuje jesti kiselo vrhnje

Kiselo vrhnje je vrlo zdrav proizvod, sadrži velike količine vitamina A, C, D, K i skupine B, kalcija, kalija, magnezija, natrija, fosfora, selena, cinka, željeza i bakra.

Tko bi trebao uključiti kiselo vrhnje u svoju prehranu, rekla je Tatyana Ponomareva, fizioterapeutkinja, savjetnica za zdrav način života i nutricionistica klinike Celine.

Tko treba jesti kiselo vrhnje?

Prema portalu Roskachestvo, uporaba kiselog vrhnja indicirana je za zdrave osobe koje dobro probavljaju mlijeko i njegove derivate.

Kiselo vrhnje je vrlo korisno kod iscrpljenosti, također se koristi u protokolima prehrane s visokim udjelom masti i malo ugljikohidrata.

Kiselo vrhnje ne smiju jesti osobe koje loše probavljaju mliječne proizvode, alergične su na mlijeko, ne podnose laktozu ili imaju pogoršane bolesti probavnog trakta.

kiselo vrhnje
Fotografija: © Belnovosti

Kontraindikacije za konzumaciju masnog kiselog vrhnja su kardiovaskularne bolesti, ateroskleroza, pretilost, inzulinska rezistencija, bolesti gušterače, žučnog mjehura i jetre.

Ranije smo vam rekli koja tri povrća svakako trebate jesti u travnju.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki