Ljetna škola započela je u četiri metropolitanska muzeja

Nacionalni politehnički muzej, Nacionalni prirodoslovni muzej, Nacionalni arheološki muzej s institutom i muzejom na BAS (Arheološki muzej), Nacionalna umjetnička galerija u suradnji sa Zakladom Iziart organiziraju ljetnu školu u periodu od 2. lipnja do 3. srpnja, za vrijeme ljetnih praznika. Uz posebno razvijen program, četiri muzeja u Sofiji ugostit će djecu od 6 do 12 godina.

Program je u svakom muzeju pet dana (od ponedjeljka do petka) i održavat će se tijekom svakog od pet tjedana u mjesecu lipnju (uključujući i do 3. srpnja). Samo će prvi tjedan započeti od utorka do 2. srpnja. Uzaključava teorijsku i praktičnu nastavu svakim danom od 10 do 17 sati (s pauzama i vremenom za ručak).

Predavači u programu su stručnjaci iz raznih muzeja i studenti umjetničkih sveučilišta.

U Politehničkom muzeju djeca će imati priliku izvoditi fizikalne i kemijske pokuse. Mališani će moći preuzeti ulogu istraživača uronivši u atmosferu Nacionalnog prirodoslovnog muzeja, a u NHA aktivnosti su vezane uz umjetnost – djeca će naučiti kako sami izraditi autentičnu ikonu, uzeti svoje prve lekcije o izradi skica i mrtve prirode, imat će priliku zajedno s učiteljima prošetati obližnjim galerijama i muzejima. Program Arheološkog muzeja uključuje zanimljive razgovore o povijesti Bugarske, djeca će moći otići i postati dio pravih arheoloških iskapanja u Sofiji, kao i naučiti o nizu autentičnih tehnika izrade keramike, mozaika itd.

Za upis djeteta pošaljite podatke o imenu i dobi djeteta, željenom muzeju i razdoblju te ime i kontakt broj roditelja na e-mail:easyart.pr@gmail.com. Organizatori će Vas kontaktirati za više detalja.

Više informacija na našoj Facebook stranici Easyart Bugarska i +359 879402405; +359 876753899

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki