Kako razlikovati prehladu od sinusitisa

Glavne razlike između sinusitisa i prehlade su dugotrajna nazalna kongestija, kao i zubobolja i glavobolja. To je u intervjuu najavila terapeutkinja Anastazija Timoščenko. Prema njezinim riječima, gust i zelenkast iscjedak neugodnog mirisa opasan je znak.

„Kada se infekcija razvije, dolazi do otoka sluznice, nakupljanja tekućeg eksudata i edema u području maksilarne anastomoze, što dovodi do nakupljanja sekreta, njegovog zgušnjavanja, pripajanja bakterijske infekcije i razvoja upala maksilarnog sinusa”, rekao je Timoščenko.

9 ranih znakova dijabetesa tipa 2 koji se ne smiju propustiti

Također među simptomima sinusitisa su bol u projekciji oka, oteklina ili crvenilo, groznica.

Sinusitis je upala sluznice maksilarnih sinusa.

Često je uzrokovana infekcijom gornjih dišnih putova. Liječnik je dodao da su maksilarni sinusi paranazalni sinusi koji se nalaze u projekciji gornje čeljusti. Normalno, maksilarni sinusi sadrže zrak. Istovremeno, sluznica koja pokriva njihovu površinu prilično je tanka, objasnio je Timoščenko.

/Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki