Na taj način možete nastaviti mirisati svoj parfem cijeli dan

Bilo da imate jedan omiljeni parfem ili cijelu kolekciju: ne možemo bez lijepog mirisa ujutro. Naravno da se nadate da će vas divan miris okruživati ​​cijeli dan, ali realnost je da ga obično više ne osjećamo nakon sat vremena. Stoga dijelimo pet korisnih savjeta kako biste cijeli dan mogli mirisati na svoj parfem.

Nanesite miris izravno na kožu

“Parfem je dizajniran za interakciju s kemijom vašeg tijela i toplinom vašeg tijela,” objašnjava glavni parfumer Ixchel Leigh van. Drugim riječima, nanošenje mirisa bilo gdje osim na kožu remeti i suprotstavlja način na koji je formulacija izgrađena i kako se namjerava koristiti. “Koliko dugo će miris trajati na vašoj koži ovisi o parfemu i koliko je vaša koža suha”, dodaje Gerard Camme, predsjednik kuće mirisa, Atelier Cologne. “Ako vam je koža suha, miris brže nestaje. Dakle, ako želite da traje duže, hidratizirajte je prije nanošenja.” Naš savjet? Parfem nanesite nakon što ste se osušili nakon tuširanja, kada je vaša koža još uvijek vlažna i pruža dobru osnovu za vaš miris.

Izbjegavajte Mist-and-Walk

Svi smo mi krivi za fog-and-walk-throughstrategiju, koju Leigh ne samo da smatra apsolutnim gubitkom, već bi mogla utjecati i na okolni namještaj ili dekor. “Ako raspršite parfem u zrak, on će također pasti na vašu odjeću i pod ili namještaj i može zaprljati ostatke”, upozorava ona. “Također nisam ljubitelj prskanja u kosu, pogotovo ako vam je miris u alkoholu, jer isušuje kosu.” Zato se svi složimo da prestanemo prskati skupe stvari u zrak.

Usredotočite se na točke pulsa

“Pulsne točke najtopliji su dijelovi vašeg tijela, a toplina potiče proces sušenja i pomaže oslobađanju mirisa”, kaže Camme. Zapešća i vrat su omiljena mjesta za većinu ljudi, ali postoji i mnogo drugih manje poznatih pulsnih točaka na vašem tijelu koje povećavaju intenzitet i dugotrajnost parfema. Camme predlaže da isprobate pregibe na laktovima i iza koljena, dok nas Leigh podsjeća na skrivene točke pulsa iza uha, u udubini grla (blizu ključne kosti) i na trbuhu iznad stidne kosti. Napomena: preskočite oštećena i osjetljiva područja na tijelu!

Zaboravite trljanje

Možda najveći pogrešan korak – i najčešće – nanošenje parfema je prskanje i zatim trljanje zapešća. “Preporučamo da to nikada ne radite”, objašnjava Gerard. “(Umjesto toga) pustite da se miris prirodno osuši. Ne uništavate gornje note, ali puštate slojeve mirisa da odigraju svoju ulogu.” Ali ako nemate strpljenja pustiti da se osuši samo od sebe, Moltz preporučuje da višak nježno tapkate na drugu točku laganog pulsiranja, poput vrata.

Budite oprezni s nanošenjem slojeva

Proizvodi za kosu, losioni i ulja često kapaju sa super slatkim mirisom, koji može slučajno iskriviti vaš skupi parfem – na negativan način! Zamijenite ostale proizvode opcijama bez mirisa kako biste vi (i svi oko vas) doživjeli miris točno onako kako ste namjeravali. “Parfemi su namijenjeni da uzbudite nekoga tko vam je blizak, a ne da ostanu u zraku satima nakon što odete – to je invazivna parfumerija!” šali se Leigh koja dodaje da ako redovito nosimo neki miris, postajemo slijepi na njega.

Kada kupujete novi parfem, međutim, važno je zapamtiti da će intenzitet bilo kojeg mirisa izblijediti kako dan odmiče, tako da “nemojte se vezati za prvih 10 minuta mirisa”, kaže Moltz. “Nadajmo se da je parfumer stvorio mješavinu koja će vas odvesti na putovanje koje će biti zanimljivo nakon što prođe tih 10 minuta”, nastavlja stručnjak. “Pošpricajte ga ponovo kasnije tijekom dana ako želite ponovno proživjeti gornje note, ali kao i većina stvari, suptilan je i znak je dobrog ukusa.”

Izvor: InStyle, Aromatic Alchemy, Atelier Cologne, Beau Monde | Slika: Adobe Stock

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki