Koji proizvod može poboljšati rad srca i koliko često ga treba uključiti u prehranu: svi to znaju

Anastasia Kalmurzina, nutricionist-endokrinolog, nazvala je proizvod čija konzumacija ima pozitivan učinak na rad srca.

Prema riječima stručnjaka, to su suhe šljive.

Upravo ovo sušeno voće Kalmurzina savjetuje da jedu osobe koje pate od problema s kardiovaskularnim sustavom.

A sve zato što suhe šljive sadrže vitamine A, E, B, K, ali i vlakna, kalij, magnezij, kalcij, cink i pektin.

Zahvaljujući svemu navedenom, može poboljšati rad srca i koristan je kod poremećaja srčanog ritma.

Tonometar
Fotografija: Pixabay

Nutricionistica preporučuje da jedete do 10 suhih šljiva dnevno.

Ako vam je zdravlje dobro, ovo suho voće možete jesti svaki dan: uz sve to povećava apetit i prirodni je lijek koji pomaže kod kroničnog zatvora.

Ako osoba ima dijabetes melitus, bolje je izbjegavati jesti suhe šljive – kao, zapravo, majke koje doje, kao i one koje pate od proljeva.

Ranije su BelNovosti objavile da su otkrivena 4 osnovna principa dugovječnosti.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki