Anastasia Kalmurzina, nutricionist-endokrinolog, nazvala je proizvod čija konzumacija ima pozitivan učinak na rad srca.
Prema riječima stručnjaka, to su suhe šljive.
Upravo ovo sušeno voće Kalmurzina savjetuje da jedu osobe koje pate od problema s kardiovaskularnim sustavom.
A sve zato što suhe šljive sadrže vitamine A, E, B, K, ali i vlakna, kalij, magnezij, kalcij, cink i pektin.
Zahvaljujući svemu navedenom, može poboljšati rad srca i koristan je kod poremećaja srčanog ritma.
Nutricionistica preporučuje da jedete do 10 suhih šljiva dnevno.
Ako vam je zdravlje dobro, ovo suho voće možete jesti svaki dan: uz sve to povećava apetit i prirodni je lijek koji pomaže kod kroničnog zatvora.
Ako osoba ima dijabetes melitus, bolje je izbjegavati jesti suhe šljive – kao, zapravo, majke koje doje, kao i one koje pate od proljeva.
Ranije su BelNovosti objavile da su otkrivena 4 osnovna principa dugovječnosti.