Zašto prvi plodovi na rajčicama rastu krivo: to rade vrtlari kada se suoče s takvim problemom

Često vrtlari pate od pojave neuglednih i deformiranih rajčica na prvim (a ponekad i na drugim) grozdovima.

Prema riječima stručnjaka internetske publikacije BelNovosti, agronoma i dizajnera krajolika Anastazije Kovrizhnykh, razlog leži u stresu koji biljke doživljavaju tijekom formiranja prvih cvjetnih grozdova.

Stresno stanje nastaje zbog transplantacije, promjene vlažnosti i prehrane, otvrdnjavanja itd. – svi ti čimbenici utječu na formiranje jajnika i plodova.

Umjesto da pokušavate stvoriti idealne uvjete za biljke, što je a priori nemoguće, pokušajte ih ojačati, na primjer, pomoću sljedeće metode.

Morat ćete otopiti tabletu aspirina u pola čaše vode.

rajčice
Fotografija: © Belnovosti

Nakon što je prvi korak završen, dobivenu otopinu kuhajte pola sata.

Ako je u hladnoj vodi bilo taloga zbog činjenice da se tableta nije potpuno otopila, tada će tijekom procesa vrenja nestati, a tekućina će dobiti specifičan miris, sličan octu.

Pričekajte da se otopina ohladi i dodajte joj 0,2 do 0,5 žličice amonijaka.

Preostaje samo da proizvod dovedete vodom do volumena od 5 litara i njime možete zalijevati ili prskati sve biljke u vrtu.

Prethodno je stručnjak objasnio zašto gladiole treba saditi pored češnjaka.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki