4 pametna načina za mršavljenje bez dijete

Većina ljudi zna da drastične promjene u prehrani kada pokušavate izgubiti težinu ponekad može biti teško pridržavati se i biti održive i učinkovite.

Ali što ako ste promijenili priču koju sami sebi pričate? Što ako umjesto da se fokusirate na ono što jedete, razmislite o navikama i poboljšanjima koja možete ugraditi u svoj svakodnevni život, a ne uključuju nikakvu dijetu?

Jedi ovo, ne ono! razgovarajte sa stručnjakom koji opisuje 4 najbolja načina za mršavljenje bez dijete.

Pijte pića bez kalorija

Sjećate li se kad su vam roditelji govorili da pijete više vode? Čini se da su nešto smislili. Prema istraživanju iz 2019. objavljenom u Cochrane Library, pijenje više vode može smanjiti unos kalorija i povećati broj kalorija koje sagorijevate. Stoga se usredotočite na pića bez kalorija.

Najlakše se unose tekuće kalorije koje se brzo zbrajaju i otežavaju mršavljenje, objašnjava Mentus. “Ako redovito pijete sok ili visokokalorična pića puna aditiva, njihova zamjena vodom ili alternativama bez kalorija može vam uštedjeti stotine kalorija dnevno.”

Ograničite konzumaciju alkohola

Iako se povremena čaša vina uz večeru može činiti bezopasnom, te se kalorije mogu brzo nakupiti. Piće vam čak može olakšati unos kalorične hrane.

Mentus ističe da “redovita konzumacija alkohola može otežati mršavljenje, ne samo zbog dodatnih kalorija, već i zato što stvara stres vašem tijelu da preradi alkohol iz vašeg sustava. Osim toga, kada pijete, lakše ćete se odlučiti za nezdravu hranu i prejedati se.”

Izbjegavajte jesti vani

Jesti vani može biti poslastica, ali je i lukav način da sagorite dodatne kalorije, a da toga niste svjesni. Studija iz 2018. objavljena u Journal of Preventative Medicine and Hygiene otkrila je da su obroci brze hrane povezani s abdominalnom pretilošću.

“Ako jedete vani, teško je znati što točno ulazi u vašu hranu”, kaže Mentus. “U obrocima može biti puno dodanih ulja i šećera koji značajno povećavaju kalorije nego da obrok pripremate kod kuće. Jedenje vani također vas izlaže svim dostupnim opcijama, zbog kojih možete poželjeti pojesti više nego inače između predjela, glavnih jela i deserata.’

Nezdravu hranu držite podalje od svog doma

Držanje nezdrave hrane izvan vašeg doma smanjuje iskušenja. Radije napunite svoj ormarić zdravim grickalicama i primijetite koliko ćete ih revno konzumirati kada ste gladni.

“Ako u kući ima nezdrave hrane, bit će teško odoljeti ne pojesti je”, upozorava Mentus. “Ako to ne kupujete, onda nema iskušenja. Ako žudiš za tim, prisili se da barem odeš po njega i razmisliš o svojim mogućnostima.”

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki