Crna riža idealno je sredstvo za mršavljenje

Znanstvenici iz Južne Koreje došli su do zaključka da crna riža može pomoći u borbi protiv viška kilograma i spriječiti pretilost.

Istraživački tim proveo je studiju s laboratorijskim miševima s prekomjernom težinom. Tijekom eksperimenta miševi su hranjeni crnom rižom.

Znanstvenici su otkrili da konzumacija crne riže skraćuje nakupljene lipide u jetri i masnom tkivu, a također snižava razinu kolesterola.

Pomaže eliminirati učinke visokokalorične hrane i smanjuje brzinu nakupljanja viška kilograma. Istraživači napominju da u usporedbi s bijelom rižom, crna sadrži više antioksidansa, proteina, vlakana i manje šećera. Osim toga, crna riža ima niži glikemijski indeks – samo 42, dok bijela riža ima glikemijski indeks 64.

Sve to čini crnu rižu vrlo zdravim proizvodom koji vam omogućuje dugotrajno utaživanje osjećaja gladi bez štete po zdravlje.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki