9 stvari koje žena treba znati o svom mužu kako bi mu se približila

Bez obzira na to koliko dugo vaša obitelj postoji, vjerojatno možete puno reći o svom suprugu – njegovo srednje ime, mjesto rođenja, omiljenu hranu itd.

Ali postoji još 9 drugih stvari koje vas mogu značajno približiti.

Isprobajte ove strategije odnosa kako biste vidjeli je li vaš muž doista nevjerojatan.

1. Kada mu treba prostora

Kad razgovarate o novostima u uredu, dječjim rasporedima ili pričate o susjedskoj drami svaki put kad vaš muž uđe na vrata, može vam se obiti o glavu.

Većina žena želi trenutni kontakt na kraju dana. Za većinu muškaraca u ovom trenutku potrebno je još više osobnog prostora.

suprug
Fotografija: Pixabay

Dajte svom mužu nekoliko minuta da se odmori čim uđe. Ako čekate, tada je vjerojatnost da ćete od njega dobiti znak pažnje mnogo veća.

2. Kada zapravo sluša

Ako se osjećate kao da se vaš muž uvijek isključuje kada razgovara s vama, razmislite o ovome: muškarci mogu gledati u druge dijelove sobe i još uvijek obraćati pozornost na vas.

Umjesto da se fokusirate na to gdje muževljev pogled luta tijekom razgovora, obratite pozornost na to kako vam odgovara.

3. Najproduktivniji način svađe…

Svađe se događaju u svakom braku, čak i u onom najboljem. Ali postoji ispravan i pogrešan način borbe.

Vikanje često dovodi do razvoda, ali i druga ponašanja mogu dovesti do sličnog rezultata (na primjer, jedan supružnik govori mirno, dok drugi supružnik pokušava izbjeći razgovor).

Zapitajte se: “Kada želim razgovarati o ovome?” Zatim razmislite koje bi ponašanje bilo najučinkovitije u komunikaciji s vašim mužem. Ako vas dvoje procijenite svoje raspoloženje, možete odrediti optimalno vrijeme za konstruktivan razgovor.

4. …I kad svađa ne vodi nikuda

U nekim slučajevima jednostavno ne postoji produktivan način za rješavanje sukoba. Da biste razumjeli je li igra vrijedna svijeće, procijenite važnost teme.

Ako je to temeljna vrijednost – kako odgajati svoju djecu ili u kojem gradu živjeti – dajte joj visok prioritet. Ako ne – boja novog prekrivača ili što skuhati za večeru – možda uopće nema smisla raspravljati.

Zatim odlučite jeste li vi i vaš muž spremni za razgovor. Ako je jedno od vas dvoje umorno, gladno ili razdraženo, nemojte ulaziti u svađu oko nečeg važnog.

5. Koje ga teme ljute?

Ovo bi mogao biti razgovor o majčinom neukusnom kuhanju, ili su to možda prijekori zbog kasnog ostajanja na poslu. Važno je znati na koje biste emocionalne mine mogli stati. I zapamtite, čim ih dodirnete očekujte eksploziju.

Ali ne možete uvijek izbjeći sve vruće teme. Pokušajte odabrati prikladno mjesto i vrijeme za razgovor o svim ovim temama. Osim toga, pokušajte razumjeti zašto je vaš suprug stao na jednu ili drugu stranu, a zatim razgovarajte s njim bez prijetnji ili optužbi.

Možete čak reći nešto poput: “Ne želim te uznemiriti. Samo pokušavam riješiti problem koji mi je zadavao mnogo boli.”

6. Kako (i kada) biti njegov sustav podrške

Brakom su zadovoljniji parovi koji svakodnevno dobivaju podršku obitelji.

Ako je za ženu koncept podrške izražen u toplini i privrženosti, tada će muž osjetiti podršku kada vidi da je cijenjen, potreban i zamoljen da pomogne u ovom ili onom zadatku.

Niste sigurni treba li vas muž? Samo pitaj. Dobrovoljno obavite neke zadatke s njegovog popisa kako bi se mogao odmoriti. Pa, da ga razveselite, recite mu koliko ga cijenite kao partnera.

7. Kako gleda na svoju ulogu muža i oca?

Vrlo je važno da razumijete kako vaš suprug gleda na svoju ulogu i koliko je poštuje.

Borite se protiv poriva da svog muža uključite u stvari u koje on trenutno nije uključen. Zapamtite da ne morate uvijek djelovati usklađeno sa svojim partnerom.

Razlike u temperamentu i stilu ključne su za uspješnu i ispunjavajuću vezu.

8. Koji je njegov posao iz snova (odmor ili auto)

Neka vam postane pravilo da redovito razgovarate sa svojim mužem o… o njemu samom. Saznajte više o njegovim ciljevima u karijeri za sljedećih nekoliko godina ili samo poslušajte o njegovoj omiljenoj knjizi, TV emisiji ili hrani u ovom trenutku.

A onda podijelite s njim nešto o sebi. Komunikacija vam pomaže da rastete jedno s drugim umjesto da se odvajate.

9. Ne znaš sve o njemu

Nije važno koliko dugo komunicirate sa svojim mužem. U svakom slučaju, nikad ga nećete u potpunosti upoznati, i to je u redu.

Jako je loše ako mislite da znate sve o svom partneru i zato nema potrebe pitati. Vrlo je važno da se vi i vaš suprug stalno upoznajete.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki