Koji problemi čekaju neiskusne vrtlare pri uzgoju paprike: budite spremni

Ako prvi put uzgajate paprike i već ste postigli da su izrasle jake i zdrave sadnice, ne žurite se radovati – glavne poteškoće su tek pred vama.

Prema stručnjakinji internetske publikacije BelNovosti, agronomkinji i dizajnerici pejzaža Anastasiji Kovrizhnykh, problemi mogu nastati kada biljke počnu cvjetati ili uđu u fazu zametanja plodova.

Koje poteškoće nastaju i zašto su vam točno pale na glavu – to ćemo shvatiti u ovom članku.

Na primjer, ako paprika odbija cvjetati, razlog može biti u višku dušikovih gnojiva.

Ali ako ima cvijeća, ali nema jajnika, vrijedi procijeniti temperaturu zraka i razinu vlažnosti koja prevladava u stakleniku – vjerojatno su te vrijednosti previsoke.

Papar
Fotografija: © Belnovosti

Ali čak i pri ekstremno niskim temperaturama, poput temperatura ispod +12 stupnjeva, jajnici se, nažalost, neće pojaviti.

Konačno, ponekad se vrtlari suočavaju s abscisijom, koja se širi i na cvijeće i na jajnike.

Na ovakvo ponašanje biljaka utječe prekomjerno isušivanje tla. Ako je vaše zalijevanje dobro uhodano, vjerojatno su intervenirali mraz, višak dušika i nagle promjene temperature (s razlikom od 15 stupnjeva).

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki