Tko bi trebao jesti luk: liječnici su nazvali vrijedna svojstva proizvoda

Luk se za mnoge smatra osnovnom namirnicom jer je redovito prisutan u prehrani.

Stoga ne znamo uvijek koje blagotvorne učinke povrće ima na tijelo.

Važno je napomenuti da čak i nakon toplinske obrade proizvod zadržava impresivnu količinu hranjivih tvari.

Tko treba jesti luk?

Bolesnici s povećanim rizikom od kardiovaskularnih bolesti

Luk je jedna od najvrjednijih namirnica za normalizaciju rada srca jer sadrži antioksidanse.

Ipak, za prevenciju moždanog i srčanog udara najkorisnija je crvena vrsta povrća. Činjenica je da crveni luk sadrži antocijane. Zahvaljujući tome, rizik od smrti zbog bolesti srca smanjen je za trećinu.

luk
Fotografija: © Belnovosti

Sa smanjenim imunitetom

Sirovi luk odličan je način za jačanje imunološkog sustava jer sadrži dovoljnu količinu vitamina C.

Vrijedno je zapamtiti da se ova tvar uništava tijekom toplinske obrade, stoga je za jačanje zaštitnih svojstava tijela poželjno jesti luk sirov.

Ubrzavanje oporavka

Ako se ipak prehladite, onda bi i luk ponovno trebao biti uključen u vašu prehranu. Zahvaljujući bogatom sastavu, osoba brzo prevlada bolest i oporavi se.

Luk također pomaže ubrzati proces oporavka tijela.

Za očuvanje mladosti

Luk ima sve što je potrebno za očuvanje mladosti dugi niz godina. To osigurava kompleks antioksidansa, flavonoida i vitamina C.

Stoga obični luk može biti izvrsna komponenta dijete ljepote.

Gubitak težine

Stručnjaci napominju da luk ubrzava metabolizam i pomaže u borbi protiv masnoće. Ali vrijedi uzeti u obzir činjenicu da povrće može pobuditi apetit.

Stoga uvođenje proizvoda u prehranu tijekom dijete može biti opasno.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki