Zašto ne biste trebali jesti jučerašnju tjesteninu: sada ćete se sigurno riješiti navike kuhanja za buduću upotrebu

Svaku tjesteninu treba jesti odmah nakon kuhanja; ni u kom slučaju ne ostavljajte je za kasnije.

To bi moglo dovesti do zdravstvenih problema, upozoravaju nutricionisti.

Objašnjavamo zašto se trebate riješiti navike kuhanja tjestenine za buduću upotrebu.

Zašto ne biste trebali jesti jučerašnju tjesteninu

Zagrijavanjem škrob koji se nalazi u tjestenini pretvara se u modificirani škrob.

Takav škrob ne samo da je slabo probavljiv, već sadrži i slobodne radikale koji uzrokuju mutacije u stanicama.

tjestenina
Fotografija: © Belnovosti

Stručnjaci toplo preporučuju konzumiranje samo svježe kuhane tjestenine.

Bolje je odabrati proizvode od durum pšenice. Usput, dobro ih je jesti za večeru.

Aminokiseline i mangan sadržani u njemu imaju sedativni učinak.

Ranije smo razgovarali o tome kako poboljšati zdravlje srca nakon 40 godina.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki