Pravila za njegu kovrčave kose: kako zaboraviti na češalj

Kovrčava kosa leži neravnomjerno jedna naspram druge.

Da biste uvijek izgledali privlačno, morate osigurati pravilnu njegu. Inače će suha kosa lako pucati.

Značajke njege

Pravilna njega neće odmah dati željene rezultate. Sve metode obično imaju kumulativni učinak, pa će svoju učinkovitost pokazati tek nakon određenog vremena.

Prije svega, morate odabrati optimalni proizvod za njegu. Stručnjaci kažu da nisu svi proizvodi prikladni za kosu.

Pravilno pranje

Da biste kosi dali volumen, morate oprati kosu naginjući je prema naprijed. Bolje je nanijeti deterdžent samo na korijenje.

Mlada žena
Fotografija: Pixabay

To će stvoriti puno pjene, koja će obaviti ostatak posla. Da biste uklonili izgubljenu kosu, kosu morate raščešljati češljem sa širokim zupcima.

Balzam također treba isprati na poseban način. Najprije je potrebno uzeti malo vode u dlanove, a zatim postupno stiskati kosu prema korijenu. Vaša kosa bi trebala nalikovati morskoj travi.

Ako se odlučite koristiti masku, tada se tijekom postupka nanošenja također morate pridržavati određenih pravila.

Sušenje

Ovo je jednostavan postupak, ali morate slijediti određene preporuke. Prije svega, morate pokušati dobro iscijediti kosu kako biste se riješili preostale vode. Inače će kovrče izgubiti svoj oblik.

Ako ste pretjerali s centrifugom i vaše kovrče postanu presuhe, možete ih poprskati vodom. Da biste to učinili, možete koristiti bocu s raspršivačem.

Nakon toga dopušteno je nanositi proizvode na kovrče koji ne zahtijevaju ispiranje. Nekoliko kapi univerzalnog regeneratora pomoći će zadržati vlagu u vašim kovrčama. U tom slučaju kosa više neće biti kovrčava.

U završnoj fazi sušenja trebate omotati glavu ručnikom. Nakon toga, kosa se suši prirodnim putem. Nije preporučljivo koristiti sušilo za kosu, jer će vlaga brzo ispariti iz kovrča.

Polaganje

Ako nemate dovoljno vremena da se vaša kosa prirodno osuši, onda vam je u ovom slučaju potreban poseban nastavak za sušilo za kosu.

Prije sušenja, morat ćete nanijeti malo styling gela na svoje kovrče. Kako kosa ne bi izgubila volumen, bolje je nagnuti glavu prema naprijed. Nakon toga se nekoliko pramenova stavlja u posudu difuzora i uključuje se sušilo za kosu.

Ne biste trebali lomiti kosu mlazom zraka. Stručnjaci preporučuju sušenje kose samo hladnim zrakom. Ako nakon sušenja vaša kosa postane ljepljiva, ne biste se trebali uzrujati. Samo dobro protresite svoje kovrče.

Obnova stila

Možete pokušati osvježiti svoju razbarušenu kosu nakon spavanja. Da biste to učinili, upotrijebite samo nekoliko jednostavnih pravila. Da biste vratili stil, morat ćete malo namočiti kovrče duž cijele duljine, a zatim nanijeti hidratantnu kremu. Kosa se zatim raščešljava prstima i kovrče se obnavljaju.

Stručnjaci kažu da postoji mnogo metoda osvježenja, no ne smatraju se sve učinkovitima.

Najjeftiniji način je pomiješati vodu i malo regeneratora u bočici s raspršivačem i poprskati svoje kovrče. Nakon toga kosu morate dobro izgnječiti rukama, što će pomoći u postizanju željenog učinka. Neki proizvođači nude već gotove osvježavajuće proizvode.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki