Kako je loše vježbati sa šminkom

Nije baš dobro za vašu kožu spavati našminkana, ali što kada vježbate? Mnoge djevojke zaborave skinuti šminku kad odu u teretanu ili misle da je malo predaleko stajati među muškarcima gole stražnjice. Ipak, prije početka vježbanja bolje je obrisati glavu maramicom za šminku.

Prištići

“Tijekom vježbanja – ako stvarno nešto radite – jako se znojite i pokušavate osušiti glavu maramom. No čak i ako koristite proizvode na kojima piše ‘nekomedogeno’, vaša šminka može začepiti pore, povećavajući rizik od mitesera i prištića”, kaže dermatologinja Dr. Heidi Waldorf iz New Yorka.

Čišćenje

Prema njezinim riječima, važno je uvijek očistiti lice prije vježbanja i nije važno radite li samo nekoliko vježbi ili je planiran cijeli boksački trening. “Ako ne možete očistiti lice ili se ne osjećate potpuno opušteno, nakon vježbanja svakako sve temeljito očistite”, kaže dr. Waldorf. Ona također vjeruje da je važno nanijeti dobru hidratantnu kremu nakon čišćenja kože. Ipak, najbolje je samo vježbati bez šminke i zagristi metak. A osim dezodoransa, balzama za usne i kista, u torbu za teretanu stane i paket maramica, zar ne?!

Pročitajte i: Kako osigurati da ove zime bez solarija ne budete smrtno blijedi?

Izvor: In Style Slika: Istock

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki