Jedinstveno ukusan recept s piletinom, skladno u kombinaciji s bosiljkom i umakom od rajčice.
od strane Dine Nikolaou
Spremno za sat vremena
Materijali
2 fileta pilećih prsa isjeckana na manje filete
¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica jušna žlica slatke paprike u prahu
4 zrele rajčice, nasjeckane ili 1 limenka concache rajčica
¼ šalice jabučnog octa
3 češnja češnjaka, otopljena
¼ šalice petimezija
1 vezica svježeg bosiljka, nasjeckanog
sol, svježe mljeveni papar
Postupak
Pileće filete dobro posolite i popaprite. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Pospite slatkom paprikom.
Stavite filete u tavu, smanjite vatru i pokrijte poklopcem. Pecite ih 8-10 minuta (ovisno o njihovoj debljini), okrećući ih 1-2 puta dok izvana ne porumene, a iznutra se ispeku, uvijek u poklopljenoj posudi.
Izvadite filete na tanjur i dodajte rajčice u tavu. Posolite i popaprite te pustite da umak kuha dok se ne zgusne (oko 15 minuta).
Dodajte ocat, češnjak, peršin i bosiljak. Promiješajte i vratite filete u tepsiju. Okrenite ih da budu prekriveni umakom i pirjajte ih u umaku još 5 minuta. Poslužite uz pomfrit.
časopis za masline.gr