Piletina s češnjakom s bosiljkom i petimezom umakom od rajčice

Jedinstveno ukusan recept s piletinom, skladno u kombinaciji s bosiljkom i umakom od rajčice.

od strane Dine Nikolaou

Spremno za sat vremena

Materijali

2 fileta pilećih prsa isjeckana na manje filete

¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 žličica jušna žlica slatke paprike u prahu

4 zrele rajčice, nasjeckane ili 1 limenka concache rajčica

¼ šalice jabučnog octa

3 češnja češnjaka, otopljena

¼ šalice petimezija

1 vezica svježeg bosiljka, nasjeckanog

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Pileće filete dobro posolite i popaprite. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Pospite slatkom paprikom.

Stavite filete u tavu, smanjite vatru i pokrijte poklopcem. Pecite ih 8-10 minuta (ovisno o njihovoj debljini), okrećući ih 1-2 puta dok izvana ne porumene, a iznutra se ispeku, uvijek u poklopljenoj posudi.

Izvadite filete na tanjur i dodajte rajčice u tavu. Posolite i popaprite te pustite da umak kuha dok se ne zgusne (oko 15 minuta).

Dodajte ocat, češnjak, peršin i bosiljak. Promiješajte i vratite filete u tepsiju. Okrenite ih da budu prekriveni umakom i pirjajte ih u umaku još 5 minuta. Poslužite uz pomfrit.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki