Dolaze li geomagnetske oluje?

Pretposljednji tjedan lipnja počinje s relativno mirnim kozmičkim vremenom.

Ova hrana je prisutna u većini hladnjaka, ali prestanite je davati svojoj djeci!

Dosadašnje prognoze solarnih istraživačkih centara u SAD-u, Engleskoj i Rusiji pokazuju da je vjerojatnost geomagnetskih oluja manja od 10 posto barem do petka.

Međutim, astronomi opažaju dosta sunčevih pjega na našoj zvijezdi. To su područja s nižom temperaturom od ostalih i ponekad najavljuju poremećaje ili čak nadolazeće geomagnetske oluje.

Američki astrofotograf Richard Schrantz pobliže je promotrio područje Sunca s nestabilnim pjegama 17. lipnja. Hoće li izazvati udar na Zemlju, moramo saznati u narednim danima, prenosi bTV.

Koje osobe ne bi trebale jesti đumbir i češnjak tijekom pandemije

Istog datuma, japanski astrofotograf Masayuki Nakamura također je uspio fotografirati zanimljivu izbočinu na zapadnom rubu Sunca. Smjer nabijenih čestica iz ove erupcije srećom nije bio usmjeren prema našem planetu.

zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki