Učinkoviti kućni lijekovi za razne bolesti

Naslijeđeni od naših voljenih baka i prabaka, ovi lijekovi mogu zvučati neobično, što ih čini ništa manje učinkovitima.

1. Zobena kaša za ekcem

Pomiješajte 2 šalice sitno valjane zobi i šalicu svježeg mlijeka u zdjeli. Tako dobivenu kašu zagrijavajte 3-4 minute na laganoj vatri i ostavite da se ohladi. Zatim smjesu nanesite na zahvaćena područja i pričekajte da djeluje pola sata. Na kraju uklonite vlažnom krpom.

2. Votka ili rakija protiv smrdljivih nogu

Uzmite vatu namočenu u puno votke i obrišite smrdljiva stopala. Neugodan miris nestaje u sekundi. Alkohol djeluje kao antiseptik i odmah ubija bakterije koje uzrokuju neugodne mirise. Također isušuje kožu kako bi uklonila vlagu, koja je zauzvrat pogodno tlo za razmnožavanje bakterija.

3. Đumbir protiv mučnine

Ovaj se savjet odnosi na ljude u pokretu. Đumbir narežite na kolutiće i čuvajte na hladnom mjestu. Čim vam pozli, uzmite komadić i posišite ga. Tako neugodna mučnina brzo nestaje. Đumbir smiruje želudac i pomaže kod drugih oblika bolesti, čak iu trudnoći.

4. Kokosovo ulje protiv neugodnih mirisa tijela

Ako tražite alternativu prirodnom dezodoransu koja je barem jednako učinkovita, svakako isprobajte kokosovo ulje. Laurinska kiselina koju sadrži pouzdano ubija bakterije, a kokos daje ugodan miris tijelu. Samo nanesite malu količinu ispod pazuha.

5. Matičnjak protiv herpesa

Šaku matičnjaka poparite šalicom vruće vode. Ostavite da se ohladi 15 minuta. Zatim tretirajte problematična područja blazinicom namočenom u tekućinu. Utrljajte afte nekoliko puta dnevno kako biste se prirodno riješili dosadnih mjehurića.

6. Prašak za pecivo protiv masne kose

Kao alternativu suhom šamponu možete koristiti prašak za pecivo. Utrljajte žličicu u kosu, zatim protresite glavom kako biste uklonili višak proizvoda.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki