Nutricionist Aleksandar Andrejev u razgovoru za portal “Doktor Petar” upozorio je na negativne posljedice prekomjerne konzumacije luka.
Napomenuo je da ovaj proizvod u velikim količinama može uzrokovati želučane probleme, ali osobe koje boluju od hipertenzije trebaju biti posebno oprezne s njegovom konzumacijom.
Liječnik je rekao da jedemo voće prije ili poslije jela da ne uništimo želudac
“Istina je da luk može uzrokovati probavne smetnje i žgaravicu. Također ne preporučujem osobama s hipertenzijom da jedu velike količine luka jer im to može naglo porasti krvni tlak”, rekao je Andreev.
Liječnik je dodao da osobe s peptičkim ulkusom, pankreatitisom i kolitisom trebaju smanjiti količinu ovog proizvoda u svom jelovniku.
Provjerite sve novosti na Actualno.com
Više od ZDRAVE:
Sok od cikle – za što je koristan i kako ga pravilno piti
Smršavite nakon 40: 7 savjeta koji djeluju
Koje je najbolje vrijeme za doručak i večeru
Nutricionisti: 5 lukavih znakova da imate inzulinsku rezistenciju
Visoki krvni tlak i kućna medicina – 10+ trikova za hitne slučajeve
Doktor: Ovo piće može zaustaviti demenciju
Doktor: 6 razloga zašto piti kavu s ovim začinom
Dolaze li ovaj tjedan magnetske oluje? Saznajte kako ih provjeriti i zašto se zbog njih osjećate tako loše
Liječnik: 5 čimbenika koji štete zdravlju debelog crijeva
Svi ovo jedemo za večeru, ali ova hrana dovodi do nesanice i povećanog stresa