Jeftino i učinkovito: Kako napraviti domaći odčepljiv odvod

Ostaci sapuna, masnoća, kosa, hrana… sve su to vidjeli vaši kupaonski i kuhinjski odvodi. Ako primijetite da vam je umivaonik ili sifon počeo skupljati vodu, vrijeme je za dubinsko čišćenje.

Srećom, za uklanjanje prljavštine ne trebaju vam skupa sredstva za čišćenje iz trgovine, samo nekoliko osnovnih sastojaka. Izrada domaćeg sredstva za čišćenje odvoda ne samo da je jednostavno i jeftino, već je i sigurnije za vas – izbjeći ćete iritaciju pluća i glavobolju.

Pogledajte više:

Potrebni sastojci:

1 šalica sode bikarbone

1 šalica soli

1/4 šalice čistog tartara (krema od tartara)

1 šalica kipuće vode

Dodajte sodu bikarbonu, sol i kamenac, koji se naziva i kalijev tartarat, u veliku staklenu zdjelu. Čvrsto pokrijte poklopcem i protresite da se dobro promiješa. Zakuhajte čašu vode.

Polako sipajte niz odvod dok ne čujete grgljanje. Ulijte 1/4 mješavine u suhi odvod, zatim pustite mali mlaz vruće vode. Počet ćete vidjeti stvaranje mjehurića.

Pogledajte više:

Kad se mjehurići počnu smanjivati, nekoliko minuta ispirite odvod hladnom vodom.

Ako vaš odvod i dalje izgleda začepljen, nastavite s klipom da izvučete sve preostale začepljenja. Ako klip ne radi kako treba, pokušajte s odvodnom zmijom.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki