Nutricionist je najavio lijek koji vam omogućuje da jedete slatkiše i ne debljate se

Kandidat medicinskih znanosti, nutricionistica iz Rusije Alena Potasheva otkrila je dostupnost novog američkog lijeka koji vam omogućuje da jedete slatkiše i ne debljate se. Liječnik je objasnio i je li to sigurno.

Koje su opasnosti od nepravilnog hranjenja djece u odrasloj dobi

Ranije su znanstvenici sa Sveučilišta Texas Health Science Center objavili da su izumili lijek CPACC, koji će vam omogućiti da se ne udebljate nakon jela deserta.

Potaševa je napomenula da je prerano govoriti o sigurnosti ovog lijeka, jer još nije korišten na ljudima. A samo otkriće, prema nutricionistu, nije globalno otkriće.

“Ideja ovog lijeka je da utjecajem na rad intracelularnog magnezija, odnosno mitohondrijskog magnezija, možemo utjecati na ljudski metabolizam”, precizirao je stručnjak.

Koje preglede treba učiniti nakon 40 godina

Prema njezinim riječima, istu logiku vode i nutricionisti koji propisuju dijete za uključivanje velike količine zelenog lisnatog povrća u hranu.

“Bit ovog lijeka, ako se ikada pojavi u studijama na ljudima, a potom i na tržištu, bit će da će učinak lijeka pojačati proces koji se zove termogeneza”, dodala je Potashaeva.

Zbog tog procesa dolazi do povećanog gubitka energije, zbog čega se mijenja ravnoteža ulaznih i izlaznih kalorija. No, još je rano govoriti o sigurnosti ovog umjetno izazvanog procesa./zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih štiva za svakoga.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki