Kako pravilno njegovati kosu zimi

Jeste li znali da kosa zimi treba posebnu njegu, za razliku od ljeta?

Frizerka Elena Kozyreva rekla je kako pravilno njegovati kosu zimi.

I uopće se ne radi o SPF-u. Prvo, pogledajmo što se događa s našom kosom tijekom hladne sezone.

Dakle, promjene temperature, hladan zrak, vjetar, snijeg dovode do toga da kosa postaje suha, beživotna, bez sjaja i može početi ispadati. Najlakše je, naravno, to spriječiti i zamotati se u tople kape i šalove, kako kasnije ne bi snosili posljedice, ali što je, bilo je.

Zašto se ovo događa

Pod utjecajem hladnoće poremećen je rad krvnih žila. Vjeruje se da zimi možete prati kosu mnogo rjeđe, to nije istina, pranje kose (ako sve radite ispravno) ne utječe na to. A ako počnete prati rjeđe, stvorit će se masni film koji blokira kisik. To je nedopustivo, pogotovo ako vam kosa opada.

mlada žena
Fotografija: Pixabay

Pa kako se brinuti za kosu na hladnoći?

Potreban je integrirani pristup, uključujući unutarnje i vanjske čimbenike utjecaja. Unutarnji faktori:

  • Prehrana. I tu su nam potrebne masti i zasićene i nezasićene masne kiseline Omega 3 i Omega 6. Ne treba ih se bojati, tijelo ih treba.
  • Vitamini.

Zimi je povrće i voće takve kvalitete da je potrebna potpora vitaminima poput A, B, C i E. Ovdje je bolje ne propisivati ​​doze sami, već se posavjetovati s liječnikom.

Prijeđimo na vanjske čimbenike

Potreban vam je mekani šampon s neutralnim PH ili bez sulfata. Ne koristimo prozirne šampone na bazi gela koji ispiru kosu dok ne zaškripi. Također je bolje izbjegavati šampone za dubinsko čišćenje tijekom zime. Šampon prilikom pranja kose utrljajte samo u korijen kose, a dobivenu pjenu razvucite po dužini – tako sigurno nećete isušiti kosu.

Mnogi brendovi počeli su proizvoditi šampone obogaćene hranjivim tvarima i vitaminima, ali to nisu ništa više od marketinških trikova – tijekom razdoblja dok je šampon na kosi i vlasištu, jednostavno neće imati vremena djelovati. Šampon je potreban samo za čišćenje.

Njega nakon ispiranja: balzam za kosu i maska ​​trebaju biti hranjivi. Neke marke proizvode posebne zimske serije, možete se odlučiti za njih.

Toplo preporučujem da svi nauče čitati sastojke, tako da nikada nećete kupiti reklamirani placebo.
Hranjive tvari trebaju sadržavati komponente kao što su proteini, keratin, kolagen, svila i aminokiseline.

Njega bez izlaska. Sušite li kosu i koristite proizvode za oblikovanje kose, svakako kupite termalnu zaštitu. Izbjegavajte formule na bazi alkohola u korist kremastih formula.

Moj izbor su kozmetička ulja i eliksiri, idealni su za zimu, vlaže, hrane i štite kosu, a zaboravit ćete i na glavnu nevolju hladnog godišnjeg doba – naelektriziranu kosu.

Kupite dobar šešir i šal od prirodnih tkanina. Sintetika izaziva perut i uzrokuje alergije. Ne podnosite šešire? Za ovu priliku tu je i kapuljača, definitivno svima pristaju.

Važan je i izbor češlja: zaboravite na tvrde plastične češljeve ili one sa željeznim zupcima koji grebu tjeme. Najbolji su prirodni materijali, a češljem s prirodnim čekinjama možete raščešljati i mokru kosu.
A ako kupite ovlaživač zraka, tada će problem suhog zraka, iako samo u vašem domu, biti riješen.

Živa, glatka i svilenkasta kosa za vas!

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki