Prirodno i učinkovito sredstvo za prekrasan holivudski osmijeh




Foto: iStock/Gulliver

Mnogi ljudi sanjaju o zdravim i lijepim zubima, ali ne može si svatko priuštiti kemijsko izbjeljivanje. Međutim, postoji nekoliko kućnih postupaka koji ne oštećuju caklinu i bezopasni su. Naravno, ovi trikovi ne zamjenjuju redovite posjete stomatologu. Ali budete li slijedili ove savjete, vidjet ćete kako će vam zubi postati za nekoliko nijansi bjelji, a desni ojačati.

Domaća pasta za izbjeljivanje

Pomiješajte 1 žličicu. kurkuma, 1 žličica. kokosovo ulje i 1-2 kapi ulja paprene metvice. Koristite ovu mješavinu kao običnu pastu za zube. Održava caklinu zdravom, zube bijelima i dah svježim.

Stablo čaja

Razrijedite 5 kapi čistog eteričnog ulja čajevca u 1/2 žličice. vode i ovom otopinom ispirite usta svaki dan nakon pranja zuba. Za jači učinak možete jednom tjedno dodatno očistiti zube kapljicom ulja. Temeljito isperite usta jer se ulje čajevca ne smije gutati, čak ni u malim količinama.

Pasta od jagoda

Jednu ili dvije svježe jagode zgnječite žlicom. Pomiješajte sa sitnom morskom soli (ako je potrebno prethodno je sameljite). Ovu pastu stavite na četkicu za zube i nježno masirajte nekoliko minuta, zatim temeljito isperite. Kako biste zaštitili caklinu, nemojte to raditi češće od jednom svaka 2 tjedna.

Kokosovo ulje

Nanesite malo ulja na zube prije četkanja, ostavite 15-20 minuta i nježno operite pastom. Radite to dva do tri puta tjedno.

Izbjeljivanje korom od banane

Kora banane sadrži sastojke koji otapaju zubni plak i pomažu u održavanju savršene boje zuba. Istrljajte zube unutarnjom stranom kore i pričekajte 5 do 7 minuta. Zatim operite zube i isperite usta. Činite to onoliko često koliko želite.

Vodica za ispiranje usta limunom

Postupno izbjeljuje zube i održava dah svježim. Pomiješajte tri dijela limunova soka s jednim dijelom sitne soli i isperite zube nakon pranja. Nakon toga temeljito isperite vodom. Koristite metodu ne više od dva puta tjedno kako biste zaštitili zubnu caklinu.

Aloe vera

Za prirodan holivudski osmijeh koristite svježi ili prirodni gel aloe vere. Utrljajte na zube, umasirajte četkicom za zube i temeljito operite. Radim to nakon svakog pranja i za nekoliko tjedana vaš će osmijeh zablistati.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki