Kako kuhati krafne tako da ispadnu ukusne i pahuljaste: koristite ove trikove – i rezultat će premašiti vaša očekivanja

Prave pampuške s kvascem možete kušati ne samo u kuhinji vaše bake ili u sali restorana koji poslužuje jela nacionalne kuhinje.

Možete ih napraviti sami, a naši savjeti će vam u tome samo pomoći.

1. Prvo, razgovarajmo o brašnu. To bi trebala biti pšenica i najvišeg stupnja, ali cjelovito zrno nije prikladno za ovu svrhu.

2. Preporuča se uzeti svježi kvasac, a ne suhi, i razrijediti ga u vodi, čija je temperatura približno 40 stupnjeva.

Tijesto i valjak
Fotografija: © Belnovosti

3. Ako sve sastojke treba uzeti isključivo u količinama navedenim u receptu, onda ovo pravilo ne vrijedi za brašno – možda će vam trebati više ili manje. Stoga ga uvodite postupno i mijesite tijesto dok vam se ne prestane lijepiti za dlanove.

4. Gotovo tijesto prekrijte prozirnom folijom i stavite na toplo mjesto bez propuha 1,5 sat.

5. Kad se tijesto diglo, izbušite ga, a zatim rukama namazanim biljnim uljem izrežite na komade i oblikujte kuglice veličine teniskih loptica.

6. Sada buduće krafne možete stavljati na tepsiju obloženu papirom za pečenje, držeći “razmak” od 1,5-2 cm između proizvoda od tijesta.

7. Ne žurite stavljati krafne u pećnicu – ostavite ih da odstoje ispod prozirne folije još 30-40 minuta. Nakon tog vremena pošaljite rezultat svog rada u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva 20-30 minuta.

Ranije smo vam rekli kako kuhati lonac od svježeg sira u tavi – nježan i aromatičan.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki