Bljeđi, žutiji i viseći: prepoznajte klorozu po ovim ključnim znakovima

Kloroza je prilično česta bolest koja lako napada kultivirane biljke.

Prema stručnjakinji internetske publikacije BelNovosti, agronomkinji i krajobraznoj dizajnerici Anastasiji Kovrizhnykh, razlog je klorofil, koji se slabo proizvodi ili se uopće ne proizvodi.

Otuda i prvi znaci po kojima se može prepoznati opasna bolest.

Lišće oboljelih biljaka prvo blijedi, zatim žuti i na kraju potpuno otpada, zbog čega usjevi koje s ljubavlju uzgajate riskiraju smrt.

Zbog toga je vrijedno poduzeti mjere “spašavanja” što je ranije moguće.

Seoska kuća
Fotografija: © Belnovosti

Jedna od preporuka je tretiranje sadnica otopinom za čiju pripremu trebate uzeti žličicu limunske kiseline i pola žličice željeznog sulfata po litri vode.

Svaka biljka će trebati 5 litara ove mješavine.

Međutim, primjena otopine u korijenu nije dovoljna – nakon toga ne zaboravite poprskati i gredice.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki