Prostatitis i prehlada: zašto se muškarci moraju toplo odijevati

Prostatitis se s pravom smatra jednom od najčešćih muških bolesti. Urolozi kažu da pogađa 30 do 60% muškaraca starijih od 25 godina. Tijekom hladne sezone rizik od bolesti povećava se deset puta.

Za zdravlje muškarca hladnoća nije tako loša ako je muško tijelo zdravo. Ali ako su prisutne patogene infekcije, one pokreću mehanizme za razvoj upalnih problema.

To se odnosi i na bubrege i na mjehur”, kaže urolog Alexander Batsenko. Kod muškaraca, prostatitis je često izazvan hipotermijom, a kod žena to je cistitis ili pijelonefritis.

Kad je moja majka tražila da svi kao djeca nosimo šešire i zimske čizme s krznom, bila je u pravu! Urološka zona ne voli smrznute noge ili opću hipotermiju.

Svaki izvor infekcije koji se može aktivirati na razini hipotermije može dovesti do upale bubrega ili prostatitisa. Bolest kao što je prostatitis svake godine postaje sve mlađa, ali mladi ljudi, zahvaljujući dostupnosti informacija, strahuju od ove bolesti i zato se sve više obraćaju liječnicima i prate svoje zdravlje.

čovjek
Fotografija: Pixabay

Neredovit seksualni život, stresne situacije i nedostatak sna pomažu u razvoju prostatitisa.

Ako muškarac počne rjeđe ići na zahod ili se pojavi krv u urinu ili spermi, to su najvjerojatnije prvi simptomi prostatitisa i trebali biste otrčati liječniku.

Problem je rješiv i nitko nije umro od ove bolesti, ali brzo prepoznavanje problema omogućit će vam da poboljšate svoje zdravlje u najkraćem mogućem roku.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki