Tiramisu s bananom | zarpanews.gr

Zaista divan desert

Materijali

1 žličica kristalni šećer

1 žličica ekstrakt vanilije

1/3 sp. čaj vrući espresso

1 žličica kukuruzno brašno

2 žlice. sitni šećer

1 žličica vanilija

2 sp. čaja hladno mlijeko

230 gr. mascarpone sira, na sobnoj temperaturi

1 sp. vrhnja čaja, vrlo hladnog

300 gr. vanilin kolačići, plus još za preljeve

5 banana, narezanih

Provedba

U maloj zdjeli pomiješajte šećer, ekstrakt vanilije i espresso i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

U velikoj zdjeli umutite 1 žlicu. kukuruznog brašna, 2 žlice. sitnog šećera, 1 žličica. vaniliju i mlijeko dok ne dobijete glatku smjesu.

U drugoj većoj posudi tucite mascarpone i vrhnje 6-8 minuta.

U kremu od vanilije umiješajte šlag.

Stavite sloj oblatni od vanilije na dno srednje velike Pyrex posude. Kistom za tijesto utapkajte smjesu za espresso na vrh kolačića. Položite sloj kriški banane na vrh kolačića, a zatim rasporedite ravnomjerni sloj sladoleda od vanilije na vrh. Ponovite da napravite ukupno 3 sloja. Po vrhu pospite mljevenim cimetom.

Prekrijte posudu prozirnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 1 sat ili najviše 1 dan, dok ne budete spremni za posluživanje.

Poslužite s još vanilin oblatni za preljev.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki