Deset načina da osigurate kućna vrata bez ključeva – pametni sigurnosni trikovi

Možda ne želite ostaviti ključ na vratima (npr. u dječjoj sobi) ili uopće ne želite koristiti ključ. Možda je brava slomljena ili ključ slomljen.

Ipak, morate nekako osigurati vrata, makar i privremeno.

Događa li se? To se radi na jedan od sljedećih načina.

  • Zaustavnici za vrata obično se koriste kako bi se spriječilo njihovo zatvaranje. Ali kada se graničnik vrata postavi iza vrata koja se otvaraju prema unutra, on sprječava otvaranje čak i ako se kvaka na vratima može okrenuti. Najjednostavniji i najučinkovitiji način za osiguranje vrata bez ključa.
  • Potražite čvrstu stolicu. Okrenite je, zabodite gornji dio u krevet i čvrsto joj pričvrstite noge za pod. To stvara otpor između vrata i poda, sprječavajući otvaranje vrata.
  • Ako vrata imaju zasun, zavežite jedan kraj užeta ili remena za njega, a drugi kraj za težak, stabilan predmet. Zasun se neće moći okrenuti i stoga se vrata neće otvoriti.
  • Prijenosne brave posebno su korisne za one koji putuju i žele dodatnu dozu sigurnosti u svojoj sobi. Male su veličine, ekonomične i jednostavne za montažu. Međutim, ove brave nisu učinkovite za vrata koja se otvaraju prema van.
  • Ako smatrate da neka vrata u vašem prostoru nisu adekvatno zaštićena svojom bravom, postavite sigurnosnu šipku. Mehanizam je jednostavan za montažu, a isto tako je jednostavno i njihovo korištenje.
  • Zaporna ploča mali je dodatak koji se može postaviti na okvir vrata gdje je pričvršćena brava zaporne ploče. Funkcionira kao obični lanac za vrata, osim što brava sa zaštitnom pločicom ima metalnu omču koja klizi preko ručke kako bi spriječila otvaranje vrata.
  • Učini sam nedovoljno rješenje: skromna… vilica može se koristiti za privremeno “zaključavanje” vrata koja se otvaraju prema unutra. Savijte zupce vilice tako da vrhovi zupaca stanu u zasun vrata, a ostatak vilice može stajati u procjepu između vrata i okvira kada su vrata zatvorena. Otvorite vrata, izvadite vilicu i odrežite joj ručku. Ponovno pričvrstite glavu vilice na zasun vrata kao i prije, pazeći da su savijeni zupci dobro zakačeni za zasun, a zatim zatvorite vrata. Dok su vrata zatvorena, provucite ručku vilice kroz zupce, stvarajući vodoravnu barijeru, sprječavajući otvaranje vrata prema unutra.
  • Iako nije najbolja opcija za držanje vrata zatvorenim i sigurnim, zadovoljavajuća opcija je potpuno uklanjanje kvake. Bez ručke se vrata ne mogu otvoriti – barem ne lako. Možda je bolje kombinirati ovu opciju s drugim rješenjem, kao što je graničnik za vrata.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki